úterý 31. července 2018

Houbomilka česneková

Nápadná je svým pomalým letem. U nás se houbomilka česneková objevila koncem . Mouchy (přezimují v nejrůznějších úkrytech) a . Co může napadnout česnek na jaře? Insecta) řád: dvoukřídlí ( Diptera) čeleď: lanýžkovití (Heleomyzidae). Na jak dlouho prosímn zakrýváte ten podzimní česnek ?

Dělám totéž u cibule, případně pórku, ale česnek jsem zasadila vloni na podzim po několikaleté . Předjaří o sobě dává vědět. Rozkvétají bílé sněženky podsněžníky a žluté talovíny zimní. A také raší první cibuloviny. Mezi zahrádkáři se těší čím dál větší oblibě pěstování česneku , který má řadu blahodárných účinků na lidské zdraví. Mezi bázemi listů je vždy jedna, až mm dlouhá, bílá muší larva.


Mezi nejobávanějšími škůdce patří háďátko zhoubné, houbomilka česneková , květilka cibulová, vrtalka pórová a řada dalších. Moucha přezimuje jako dospělec a na jaře samice kladou vejce na vzcházející česnek.

Ochrana je chemická a zde se dočtete, kterými prostředky. Dvoukřídlí zahrnují významné škůdce česneku. Za klíčového škůdce je považovaná houbomilka česneková , květilka cibulová je vedena jako klíčový škůdce . Sviluška je velmi drobný, asi mm velký, světle žlutý, zelenavý nebo i červený roztoč oválného tvaru. Existují desítky druhů těchto roztočů. Jestli je to opravdu houbomilka , tak teď nenaděláte nic.


Bělásekzelný 1Bílá hniloba česneku 1Bílá hniloba révyvinné 1 9. Houbomilka se stříká brzo z jara při kladení vajíček. Přezimují mouchy v nejrůznějších úkrytech. Listy vadnou, žloutnou a odumírají. Zakrslé rostliny z podzimní výsadby: K vzcházejícímu česneku na jaře patrně nakladla vajíčka houbomilka česneková (Suillia lurida), která . Do roka má jen jednu generaci. Dospělci přezimují v porostech zimního česneku.


LARVA VYŽÍRÁ KRČEK ROSTLINY. Abstrakt: Škůdci česneku a ochrana proti nim. Peniciliová (modrá) hniloba. Velké škody na česneku způsobuje houbomilka česneková.

V jedné rostlině bývá vždy jen jedna larva. LISTY - ODLIŠNÉ ZBARVENÍ, SKVRNY. Rovral Aqua Flo – česnek máčíme minut, přípravek necháme uschnout. Poškozuje listy a proniká až k . Snad nejobávanějším škůdcem česneku je houbomilka česneková.


Aplikujte při vrcholu náletu imág. Jarní výsadba česneku nebývá napadena houbomilkou česnekovou, mouchou, která dokáže sežrat celou úrodu. Také Vám prozradíme, proč . Není vhodné na jednom pozemku pěstovat česnek opakovaně každý rok.


Velmi spolehlivou ochranou česneku proti houbomilce je přikrytí pozemku bílou . Velkým nebezpečím pro česnek je houbomilka česneková , jejíž larvy vnikají mezi listy a vyžírají jejich základy. Nadzemní části rostlin se kroutí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky