pátek 27. července 2018

Chřestovníček cibulový

Přezimují brouci v půdě a na rostlinách se objevují v dubnu. Samice klade po úživném žíru až 2vajíček na spodní stranu listů. Brouci druhé generace se . Jeho larvy škodí požíráním listů. Chřestovníček cibulový též v některých oblastech patří mezi významné škůdce.


Vajíčka chřestovníčka jsou oranžově zbarvené, . Imago i larva žije na různých liliovitých, konvalinkovitých a česnekovitých, především na konvalinkách (Convallaria majalis), kokořících . Tak tento pěkný brouk a jeho larvy - nám dělá nepěknou paseku na cibuli a česneku. V mapě jsou uvedeny okresy v . Na zadech brouka zrcadli se spina tohoto sveta ;-). Makro - Fotky z minimální vzdálenosti, kdy je objekt násobně zvětšen. Lilioceris merdigera - chřestovníček cibulový.


Titulní stránka Animalia - živočichové Coleoptera - brouci Chrysomelidae - mandelinkovití Criocerinae . Fotos Bilder Photos Images Pictures Fotografie. TO GET THIS PICTURE IN BEST . Též Galeruca alni a Cassida . Photo album created with Web Album Generator. Koláčkova galerie - brouci - galerie. Larvy na vrchu listů mohou být chřestovníček cibulový nebo molík česnekový.


Pokud je jich mnoho,postříkat insekticidem (Karate, Sumithion,). Jetelovka menší - motýl - hmyz. Místo: Majdalena Datum pořízení: 9. Oprohinus suturalis, syn. Ceutorhynchus suturalis).


Ochrana se provádí při výskytu. Focení hmyzu se moc nevěnuji, respektive aktivně ho nevyhledávám. Zde zveřejněné záběry jsou pořízeny při rodinných procházkách nebo cestou z práce,. SystéAnimalia - Arthropoda - Insecta. Na jaře na česneku medvědím.


Velice plachý, při vyrušení okamžitě padá. Měl by to být chřestovníček cibulový. Hmyzáček z čeledi mandelinkovitých, dorůstá velikosti - mm. Rostliny z čeledi liliovitých a amarylkovitých, včetně kulturních, okrasných a plevelných. V této galerii najdete zástupce každého druhu (savci, ptáci, obojživelníci a plazi, hmyz a další), se kterým se . Cibulový zákvas, výluh z kopřiv, odvar z křenu.


V článku je uveden stručný popis, bionomie, škodlivost a metody regulace nejběžnějších třásněnek (Thrips tabaci a Frankliniella occidentalis). Ophroninus suturalis, obr. Ty jsi běs :-))),krásné,tu 69tku Ti závidím.


Prosím je to chřestovníček cibulový ,či vrbovec-to druhé je možná . Není to spíš nějaký kruštík? Přeci jen kýchavice jsou mohutné byliny s velkými a širokými listy, tohle bylo malé, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky