úterý 20. února 2018

Včely v předjaří

Mar První slunečné dny a teploty zhruba kolem – °C jsou pro včely signálem, že mohou po dlouhé zimě opustit svůj úl. Včelař najde po zimě (koncem února) včely zhruba tak silné, jaké zazimoval. Nekrásnější období, kdy se příroda budí a včely sní.


Alnus glutinosa – olše lepkavá. Někde: Corylus avellana L.

Předjaří se vyznačuje rozkvětem olše lepkavé, pro včely jsou významné lísky a jívy. Dále kvetou sněženky, bledule a sasanky. S ustupující zimou začne matka . Feb v brzkém předjaří vodu položenou na hnízdo (4l prosak.). Zde uvidíte včely při jarním shonu na česně úlu. Některé nesou rouskový pyl, jiné vodu nebo třeba nektar, ze kterého časem vznikne med.


Včelí život má v průběhu roku celkem ustálený průběh. Kontrola stavebního rámku a jak mě otec vytáčel u včel - Duration: 8:20.

Proč se mají v předjaří toliko podezřelá včelstva ohledávati ? Sep Chrudim - Spolek včelařů Chrudim letos slaví 1let od svého založení. Oslavy tohoto výročí budou mít několik podob. Ve čtvrtek od pěti hodin . Sep Včely letos menší produkcí medu reagovaly zejména na kolísavé jarní počasí. Kdyby si jej schovávali na Vánoce, nebo dokonce na předjaří , . Snadnější je také vyfoukávání včel před medobraním. V předjaří je o vodu nouze, a tak je výhodné, pokud se někde v úlu sráží a včely ji mohou pít.


Všechny kultury vždy považovaly včely za symbol pozitivních a užitečných. Předjaří (III-IV) - Olše lepkavá, líska, topol, jíva, podběl, sněženky, hluchavka . O tom, co se děje uvnitř úlu, nám mnohé napoví již chování včel na česně a na stěně včelího úlu. V době předjaří zde ještě přetrvávalo vyhlášení ochranného pásma včelího moru. Vše se změnilo v době, kdy jsme od státního podniku Lesy České republiky . V lednu jsou včely v zimním chomáči, aby si udržely teplotu v úle vyšší než °C.


M = medovice, značky znamenají produkci snůšky od předjaří do podzimu. Slovo o včelařství (Pokračování) Při kupování včel jest největší pozornosti potřeba a každý začátečník dobře udělá, když se v takových případnostech .

May Včelařská sezóna je letos zase v plném proudu, včely i přes letošní poměrně chladný květen vyvíjí maximální aktivitu, aby. Na sebe, jaký jsem pitomec, na včely , jaký jsou to mrchy nevděčný. Rok na gruntu - předjaří 1. Včely jsou velice úzce závislé na přírodních podmínkách (přirozené zdroje potravy). Období podzimu až předjaří je také vhodné na tlumení varrózy, kdy včelař . Mar V půlce března provádějí hloubkovou kontrolu stavu včelstva v úlu.


Včelaři od listopadu do úlů nesmějí vstupovat, protože by se tím včely. Lüneburském vřesovišti – ovšem jen zřídka. Včelař s košnicemi začíná v předjaří s několika včelstvy. Ta se od února velmi rychle rozvíjejí, tzn.


Včelařství je však také profesionálním oborem realizovaným na včelích farmách. Feb K proletům včel dochází v předjaří. Pro předjaří je typický květ dřevin, jako je olše lepkavá, líska a jíva. Například u lísky uvádí pylový kalendář . Z květů ovocných stromů přinášejí včely za příznivého počasí velké množství nektaru a hnědavé rousky pylu.


Na česnech je radostný ruch.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky