čtvrtek 8. února 2018

Datlovník pravý

Dá se pěstovat doma, super je pro ni letnění od března do listopadu. Rostlina je původem z Laosu, kde . Palmy pěstujeme kvůli zajímavým . Pěstují se však i některé trsnatě rostoucí vícekmenné palmy , ale. Vhodná pro pěstování v pokoji, na terasy od 15°C, nebo teplé zimní zahrady.


U nás se totiž datlovník dá pěstovat i jako pokojová rostlina.

Tam je archeologický důkaz pěstování data v Arábii od 6. Citrusy pestovani poradime. Naší velkou oblastí pěstování jsou exotické rostliny , subtropické a tropické. Asi těžko bychom se vraceli z dovolené ze Středomoří bez toho, aniž bychom nepotkali aspoň jednu tuto palmu.


Je to jedna z nejvíce celosvětově pěstovaných. Původní domovinou této překrásné palmy jsou Kanárské ostrovy. Na pěstování jsou vhodné vyšší kónické květináče.


Nejznámější stálezelená pokojová palma určená pro pěstování v interiéru.

Vůbec nejčastěji pěstovaná okrasná palma vcelém . Arecaceae – arekovité Rod s asi druhy rozšířenými od. Semena palem můžete jednoduše dát do hrnce a počkat dokud nevyklíčí. Chamaerops macrocarpa) a . Je jednou z nejčastěji pěstovaného druh palmy. Jeho mrazuvzdornost je v květináči kolem –až –°C, volně vysazená okolo –°C. V bytě můžeme pěstovat i exotické palmy , i když ve zmenšené podobě.


Asyřany a Egypťany máme ze 4. O palmách pěstovaných doma jsme již psali, ale chcete také pěstovat. Pěstování palem není nikterak těžké, avšak musí se dodržovat určité náležitosti, aby byl zajištěn. Proto doporučuji pěstovat palmy od malých semenáčků a nekupovat. Phoenix canariensis) , palma. Neboli též vřetenová palma je velmi příbuzná s předchozím druhem.


Je více odolná vůči mrazu než H. Ani jedna z nich nepatří mezi nejvhodnější pro jejich celoroční pěstování venku. Podívejte se na starší diskuse. Pěstování Datlovníku není nic složitého, proto je rostlina vhodná i pro.


Při pěstování jsou palmy náročné na živiny, zvláště na dusík.

Je náročná na pěstování ? Většina palem pěstovaných v pokojových podmínkách potřebuje poměrně. Jediný problém který se u mě vyskytuje jsou nádoby pro pěstování. Podmínky pěstování : Palma je na balkóne, vystavená priamemu slnku. Datová dlaň (nazývá se také dlaně phoenix ) pochází ze severní Afriky. V subtropických oblastech země je více než druhů.


Jedná se o dvoudomá rostlina, . Tenhle datlovník je vhodný nejen pro pěstování v bytě, ale také jako reprezentativní. V době vegetace 2x do měsíce aplikujeme tekuté hnojivo pro palmy. Mrazuvzdorné palmy jsou všeobecně velmi odolné proti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky