středa 9. listopadu 2016

Heřmánek terčovitý

Lodyha je hustě olistěná a často již od báze větvená. Při procházkách se zkuste dívat pod nohy, zda neuvidíte tento heřmánek. Santolina suaveolens Pursh, Chamomilla discoidea (DC.) Gay, Chamomilla . Matricaria suaveolens, Matricaria matricariodes.


Popis: Je to jednoletá, silně vonná bylina, která voní podobně, ale trochu . Rozšíření: Pochází z východní Asie, dnes roste téměř všude v mírných pásech severní i jižní polokoule.

Mezi ně určitě patří i heřmánek, symbol českého lidového léčitelství. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl a . Heřmánek pravý, heřmánek římský, heřmánek terčovitý …. Nižší jednoletá vonná bylina bez okrajových jazykových květů. Je velmi častá u cest, na návsích, na rumištích, podle . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Vědecká synonyma: Chamomilla suaveolens (PURSH) RYDB. Mapovanie výskytu na Slovensku.

Hvězdnicovité (Asteraceae). Helianthus annuus Helianthus tuberosus Heracleum mantegazzianum 1heřmánek pravý 1heřmánek terčovitý 1heřmánkovec nevonný 11 . Existuje i heřmánek terčovitý , nemá ale hojivé a protizánětlivé . Vytrvalá vonná bylina s úbory bez jazykovitých květů. Mezi zástupce, které můžeme na našich polích nalézt, patří rmen rolní, heřmánek terčovitý , heřmánek pravý a heřmánkovec nevonný. PRE aplikace - citlivé plevele: heřmánek terčovitý , heřmánkovec nevonný,.


Jiří_Franc_Česká_lesnická_akademie_Trutnov_školský_výbor_Královéhradeckého_kraje_cestování_příroda_fotografování_Canon_Sony. Jsem romantička,co stále o lásce sní,co nikdy nekončí. Jsem ta,co nevnímá realitu dnů a místo,abych žila tak jenom sním. Starý školní výukový obraz.


Obraz je z tvrdého kartonu, povrch již užíváním lehce ušpiněn,. Výška rostliny: - cm. Benešovice-Pražka (okres Tachov), plevel u pole 2. Klíčová slova: plevel, léčivé rostliny, heřmánek pravý. Stanoviště: Rumiště, pole, podél cest, náspy, hřiště, s oblibou na dusíkem bohatých půdách. Kromě toho je možné použít i heřmánek terčovitý.


Od podobného heřmánku terčovitého (rmenu) ji bezpečně poznáme po podélném rozloupnutí květu. Narozdíl od heřmánku terčovitého má .

Gymnázium a SOŠ Nový Jičín. Cleaned-Illustration Lamium purpureum. Hluchavka nachová, Lamium purpureum, Jednoletka až. Common names: Strahlenlose Kamille(AT), heřmánek terčovitý (CZ), Strahlenlose Kamille(DE), pihasaunio(FI), Lun na hiothlann(IE), Schijfkamille(NL).


Jmenovat můžeme pampelišku lékařskou, řebříček lékařský, jitrocele, hrachory, kopřiva dvoudomá, čekanka obecná, heřmánek terčovitý a pravý, lopuch obecný. Ječmen jarní zaplevelen heřmánkem terčovitým , 28.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky