pátek 18. listopadu 2016

Bohyška v zimě

Rybíz a angrešt tvoří mezi drobným ovocem poměrně početnou skupinu bobulovin. Zlatý fík , Britania, Česká koruna. Asijská hrušeň Kuntchan-chu.


Středně raná běloplodá odrůda angreštu, vhodná pro přímý. Raná žlutoplodá odrůda angreštu.

Nejranější odrůda v našem. Achilles -červený stromkový. Triumph - červený stromkový. Prostokořenná dřevina prodej na jaře a na podzim. Meruzalka srstka (Ribes uva-crispa) neboli angrešt je nevelký keř z čeledi.


Vzhledem k růstovým vlastnostem je možné úspěšně tento angrešt pěstovat ve tvaru keře. Srstka angrešt , také srstka obecná či meruzalka srstka je běžný lesní i zahradní keř.

Má zlatožlutý velký plod s červeným líčkem. Chuť je sladší, aromatická. Oblíbená odrůda angreštu na našem území díky vlastnostem dozrálých plodů. Nová generace Zlatého Fíku, odolná proti americkému padlí. ANGREŠT ZLATÝ FÍK - STROMKOVÝ - Plod: hranatě oválný, velký.


Slupka je tlustší, matně zlatožlutá s nevýrazně žlutou žilnatinou. Keřová i stromková forma angreštu vyžaduje plně osluněnou polohu s propustnou neutrální humózní půdou. Odrůda není vhodná do poloh s častějším výskytem mrazů v době květů. Angrešty sázíme na jaře nebo na podzim. Klasická odrůda angreštu, žlutoplodá, výborná chuť.


Zdravím všechny zahradnice, a prosím o radu = viděla jsem u známých na zahradě angreštový keř odrůdy zlatý fík. Hledáte angrešt zlatý fík ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Lze ochránit angrešt před americkým padlím? Aronia melanocarpa - černý jeřáb stromek. U Zlatého fíku pozor na to, že dost zahušťuje a vyžaduje .

Si teď nemůžu zaboha vzpomenout, dočehožetobyl výbornej zavařenej angrešt. Asi rychlá buchta Hrk - hrk? Dobrý den, prosím o radu jaký mám si zakoupit stromkový angrešt. Na vzniku kulturních forem se. Beztrnný zelený angrešt s vysokou odolností vůči chorobám.


Listy jsou velké, lesklé, . Zraje postupně od poloviny. Ovocné plodiny rybíz a angrešt patří souhrnně do botanického rodu Ribes spp. Je odolnější k americkému padlí, nenáročný na řez. Podle doby zralosti rozdělujeme angrešt na odrůdy rané, středně rané a. Původ ČR, nemá zvláštní nároky na pěstování.


Květy jsou však citlivější k jarním mrazíkům. Uzrává většinou v prvním týdnu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky