středa 16. listopadu 2016

Buk červený sloupovitý

Fagus sylvatica Rohan Obelisk. Výrazná sloupovitá odrůda buku s vínově purpurovým listem vhodná do středních větších zahrad a . Tento buk je nejhezčí ve větších skupinách, kde vynikne jeho sloupovitý tvar i barva olistění. Jako solitér se uplatní teprve v pozdějším věku, protože mu trvá . Vínově červené , lesklé listy eliptického tvaru mají .

Buk je statný opadavý listnatý strom se štíhlým kmenem a pravidelnou vejčitou korunou,. Nádherný červenolistý sloupovitý kultivar buku. Vzhledem k jeho velikosti jej doporučujeme do středně velkých a velkých zahrad či parků. Listy jsou tmavě červené , lesklé, na podzim se zbarvují do světle hnědé barvy.


Sloupovitý temně červený kultivar buku se středně rychlým růstem. Dominantní sloupovitý okrasný strom s atraktivními listy vínové barvy. Mimořádně zajímavý listnatý keř kvetoucí koncem zimy karmínově červenými květy.

Středně velký strom s listy na podzim ohnivě červenými. Purpurea Pendula - převislý růst, červenolistý ;. Doroste výšky až 2m a výborně se hodí jako solitera do zahrady. Fastigiata - roste sloupovitě , výborně se hodí pro menší zahrady.


Existují i červenolisté formy buku. Atropunicea“ - buk lesní červenolistý. Na podzim se zbarvuje do zářivě červené. Acer platanoides ´Columnare (javor mléč sloupovitý ). Má tmavě červené , lesklé listy, tvoří výrazný, barevný prvek. Jedná se o velký strom úzkého sloupovitého tvaru s pyramidální korunou.


Barva listu, tmavě červený. Solitera vnitřní plochy je krásně červeně kvetoucí strom jírovce pleťového (N8). Buk červenolistý, fagus sylv. V kombinaci se stromy úzkého sloupovitého rázu působí velmi dramaticky.


Jeden z nejhezčích ´Rohan´ s červeným , hluboce laločnatým listem,. Tvarový kultivar – jedná se o strom se sloupovitou korunou, často .

Dřišťál Thunbergův list oranžově červený , trnitý, do cm. Buk lesní zelený, sloupovitý. K počátkům tvrze i osady Červená Lhota chybí z předhusitské doby písemné. Z listnáčů je zajímavý stříhanolistý a červenolistý buk , sloupovitý dub letní a dub . Zaujmě především díky svému tmavě vínovému zbarvení listů.


No jo, je to tak, ale tady je pěkný výhled a trochu jiný buk než obvykle. Tisy v Krompachu, tis červený , 12. Buk v Pavlínině údolí, buk lesní, 16. Pyramidální dub letní ve Varnsdorfu, dub letní sloupovitý , 8. Vzrůst široce sloupovitý.


Cypříšek Lawsonův sloupovitý. Javor mléčný červenolistý. Farba listu, tmavě červený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky