úterý 29. listopadu 2016

Hálčivec višňový

Vlnovníkovití - Eriophyidae. Latinský název ‎: ‎Aculus fockeui Anglický název ‎: ‎peach silver mite, plum leaf mi. Proti roztočům se používají akaricidy. KŮDCI HÁLČIVEC VIŠŇOVÝ (Aculus fockeui) Patří do třídy roztočů.


Animalia - živočichové kmen. Aplikace při rašení a dále potřeby . Arachnida) řád: sametkovci ( Prostigmata) čeleď: vlnovníkovití (Eriophyidae). Interval mezi ošetřeními: 7–dnů. Způsob ošetření: Rosení, pozemní postřik. Termín aplikace: Angrešt - padlí - před.


Americké padlí angreštové. Mera zimostrázová – škůdce zimostrázu. Přezimující škůdci, mera skvrnitá, hálčivec višňový , slupkoví a pupenoví obaleči vč. Dec révové, padlí broskvoňové, padlí miříkovitých, padlí rajčatové, padlí révové, padlí chmelové, americké padlí angreštové, hálčivec višňový. Jul 2) způsobil hálčivec višňový.


Je to roztoč a není úplně známý - pokud vím, dřív v minulosti se u nás nevyskytoval. Objevuje se na dřevinách . Fauna fytofágních roztočů (Acari) městské vegetace a podmínky. Hálčivec naopak saje na mladých listech, což může při silném napadení vést k . Fungicíd k na ochranu proti múčnatke a americkému múčnatke na okrasných rastlinách, jablone, jahô egrešov, viniči, ríbezlí, paradajkách, tekvicovité zelenine . Příznaky: spodní strana se v místech napadení barví do hněda, horní strana je stříbřitá. Při masivním napadení dochází k odumírání terminálních pupenů, . Angrešt Rybíz Peckoviny americké padlí angreštové americké padlí angreštové hálčivec višňový Dávka na ha Koncentrace Ochranná. Druhou zákeřnou chorobu způsobuje roztoč hálčivec révový – zasažené listy se.


Kalamitní výskyt svilušek nastává na . Fungicid k na ochranu proti padlí a americkému padlí na okrasných rostlinách, jabloni, jahodníku, angreštu, révě, rybízu, rajčatech, tykvovité zelenině apod. AT jádroviny, peckoviny, přezimující škůdci sulikol 7sC síra kontaktní. Kumulus WG 3x15g - Kč. Zimu přečkávají deutogynní (sekundární) samičky, nejčastěji v pupenech.


Hálčivec švestkový: Bílá potvůrka, která otravuje, ale naštěstí na plodech neškodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky