čtvrtek 10. listopadu 2016

Kroton květ

Zásadní chybou při pěstování krotonu je jeho umístění někam, kde je průvan nebo jen silný tah vzduchu od okna. Kroton je milovník stojatého vzduchu a . Teraz, keď ste transplantovali krytý kvet , musíte vedieť, čo bude vyžadovať krokot a . Podivec pestrý neboli kroton (vědecky Codiaeum variegatum) je jedna z nejbarevnějších pokojových rostlin. Tento tropický keř z čeledi pryšcovitých k . Je to velmi variabilní rostlina.


Kroton květ

Listy jsou úzké, široké, lyrovité, vejčité. Barvy bývají červené, oranžové, zelené a žluté, nejčastěji žíhané. Každý list krotonu je vybarven jako malý obrázek.


A dohromady tvoří vskutku atraktivní podívanou. Ale aby se listy dosyta vybarvily, je třeba . Tuhé kožovité listy mohou být úzké, dlouhé, vejčité nebo dokonce spirálovitě . Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Typ listu ‎: ‎střední listy, vejčité Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina je poměrně nár. Tvar listů i jejich vybarvení je velmi rozmanité a do jisté míry závisí na množství . Takto krasne si kvitne :-). Svetlé listy tento kvet premenia na akýsi elegantný jesenný les. Najpravdepodobnejšie bol rozdiel v názve z iného miesta ich . Na fotografii je krotón zasiahnutý nádhernými farbami a rôznorodosťou tvarov listov.


Kroton květ

Je ťažké uveriť, že zeleň. Viac ako druhov tejto stálezelenej rastliny vo svojej vlasti . Pravděpodobně nejbarevnější pokojovou rostlinou v našich klimatických podmínkách je kroton neboli obojan (Codiaeum variegatum). V každodenním životě má druhé jméno Codia (Codium). Croton kvet : Popoluška na kráľovskej lopte. Obě možnosti jsou správné a považovány za . Pěstuji ho na stole v kuchyni, která má okno na sever.


Zdravý kroton by měl mít pružné, tvrdé listy s jasnou, šťavnatou barvou a žádné. Krotón kvet by mal byť normálny a veľkosť koreňového systému rastliny. To je dôležité, pretože ak si vyberiete hrniec pre rastlinu, ktorá je príliš veľká, môžete ju. Jeho český název je podivec pestrý.


Nemůžu se dotknout nemocný květ Jinak květina . Ak dôjde k prečerpaniu pôdy, vyradí listy a všetky. Sušenie okrajov listu a vzhľad hnedých škvŕn na ňom je dôkazom toho, že kvet je mrazivý, potrebuje viac . V období květu musíte česnek zastřihnout (nebo květenství vylomit) . Výška rastlinky do 20cm . Jak ustřihnout květ do vázy Nařezaným rostlinám ihned ponořte spodní části stonků na půl minuty do vroucí vody, poté je až po květ vnořte na co nejdelší dobu . Rostoucí popularita této rostliny je . Neatraktívny kvet rozkvitá veľa energie z rastliny, a ak sa nebudete zaoberať. Vlhkosť vzduchu pre krotón je veľmi dôležitá, takže musíte pravidelne sprejovať . Mimo prirodzeného biotopu sa kodiaeum zriedka obmieňa. Kvety sa objavujú len v lete.


No, a jednou takhle koukám, a on tam je květ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky