čtvrtek 1. září 2016

Dřevitá pivoňka žlutá

Dřevitá pivoňka je na rozdíl od bylinné pivoňky keř dorůstající výšky i šířky kolem. Souvenir de Maxim Cornu s plnými žlutými květy s oranžovým . Jedná se o pomalu rostoucí, atraktivní keř s výraznými, efektními květy. Vyžaduje kvalitní, živné a hluboké půdy, obohacené kompostem, s obsahem vápníku. Citrónově žluté okvětní lístky nabírají výraznější zbarvení, a to směrem do středu. Dřevité pivoňky mají svůj prapůvod v Číně, kde taktéž sloužily k léčebným účelům, ale.


Obdivujeme krásu čistě bílých květů přes žlutou , různé odstíny růžové, . Květy jsou všech možných barev, od čistě bílé, přes krémovou, žlutou , oranžovou, různé odstíny růžové, červen. Barvou jsou žluté nebo ve světlejších odstínech okrajových korunních lístků. Barva květu: žlutá , kvete duben - červenec.


Pivoňka „Yellow“ ( žlutá ) je unikátní svými velkými, jednoduchými, zářivými květy se žlutými tyčinkami uprostřed. Co radši pivoňky živé koupit? Pivoňky živé můžete koupit od nás z jakostních hlíz. Hledáte dřevitá pivoňka žlutá ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo. Květ je velmi velký,sytě žlutý s načervenalým středem,poloplný.


Kvete v období květen-červen. Listy jsou hluboce vykrajované. Stanoviště volíme slunné nebo v. Bohatě kvetoucí keře pivoněk ozdobí vaše zahrady právě teď, kdy ještě mnoho jiných. Pivoňka žlutá (Paeonia lutea) patří mezi dřevité odrůdy.


Chcete trvalku, která vám vydrží na místě několik desítek let? Vysaďte si do zahrady půvabné, nenáročné a odolné pivoňky , které právě v tuto . Nejznámějšími jsou pivoňka křovitá (P. suffruticosa) a pivoňka žlutá (P. lutea) a jejich nespočetné variety a . Okouzlující jsou i zajímavé dřevité pivoňky , které vyžadují o trošku jiný způsob pěstování. Vyznačují se bohatým květenstvím s širokou škálou barev. Jsou dlouhověké a na jednom . Pozor, některé odrůdy dřevitých pivoněk se množí roubováním na.


Dnes se budeme zabývat pivoňkami žlutými , jejich květ navíc příjemně voní. Samozřejmě žlutá barva je mezi pivoňkami unikátem. Pěstují se buď bylinné, nebo dřevité pivoňky.


První záznamy o pěstovaní dřevitých pivoněk jako léčivých rostlin pocházejí z Číny. Barevná škála je velmi široká počínaje bílou, žlutou , oranžovou, přes růžovou, červenou, . Výrazná dřevitá pivoňka , které vytváří hustý keř s velkými fialovými květy. Nízká, půdopokryvná rostlina s dužnatými listy a zářivě žlutými květy.


Nejčastěji jsou růžové a bílé, někdy bordó, dokonce žluté. Nejkrásnější květy mají dřevité pivoňky , které jsou i podstatně vyšší. Nádherná, dřevitá pivoňka se zářivě žlutými květy.


PAEONIA suffruticosa kultivary, DŘEVITÁ PIVOŇKA , roubované: bílé, žluté , . Mám asi desetiletou dřevitou pivoňku , byla přesazená jako malý keříček ze. Pivoňka dřevitá - Paeonia suffruticosa Čeleď: Ranunculaceae . Kulturní dřevitá pivoňka s květy plnými, poloplnými a. Popis tvaru květů jednotlivých kultivarů pivoněk je poměrně obtížný. Zhodnocení sortimentu a školkařské produkce dřevitých pivoněk (Paeonia L.).


Kultivary: Alice Harding, Chromatela – žlutá , plná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky