pátek 23. září 2016

Kladívko na klepání kosy

Mohu vás poprosit o radu, jak nejlépe namíchat substrát pro kaktusy a sukulenty, aby se jim dařilo? Potřebuji nějaké co mám doma přesadit, a ted jsem si . Nebo musím zakoupit hlínu, substrát a směs míchat ? Letošní sezona byla ale dobrá, v létě až příliš slunečná, ale kaktusům to nijak zvlášť nevadilo. Namíchat správný substrát je věda.

Specializovaná nabídka substrátů pro květiny, zeleninu a další použití. V odpovídajícím poměru namíchaná rašelina, jílové částice, písek a drcený keramzit. Může se tedy klidně stát, že hnojivo nebo substrát , který se nám jevil jako velmi kvalitní, nemusí vyhovovat každému.


Pojmem substrát se označuje „zemina“, která je však průmyslově připravena a namíchána. Myslim, že substrát na zelené rostliny je dobrý. Dokáží přežít velká horka.


Vyplatí se namíchat a propařit si nějaký substrát do zásoby.

Kaktusy a sukulenty - HnojivaPraha. Můžete ale koupit přímo namíchaný substrát pro kaktusy a sukulenty. Substrát si lze namíchat i svépomoci. Drenážní vrstva je ještě důležitější než u běžně pěstovaných hrnkových rostlin. Již vícekrát jsem se zmiňoval, že pěstuji kaktusy v miner.


Stále více lidí dává kaktusům přednost před klasickými pokojovými. Pokud chceme, aby nám kaktusy rostly do krásy, musíme se snažit. Prosím o radu jak správně namíchat zeminu pro kaktusy děkuji. Zdravý vývoj kořenového systému zajišťuje . Nákup bez rizika: dní na vrácení. Samozřejmě si můžete substrát namíchat sami, ale není to vůbec jednoduché.


Pěstební substráty vlastně potřebujeme po celý rok, i když se zahrada. Chcete si užít pěstování kaktusů rovnou od semínka, ale nevíte, jak na výsev? Více než na způsob přesazování se však zaměříme na substráty pro pokojové rostliny.


Také nemusíme pracně sami nic míchat a shánět.

Stále častěji lze takovou směs pro pěstování kaktusů koupit v obchodech už namíchanou. Pokud tomu tak není, snadno si pěstební substrát připravíme sami. Pro většinu rostlin si substrát můžete namíchat sami. Jsou mezi nimi substráty pro pokojové a okrasné rostliny, pro letničky, orchideje, kaktusy , vodní a . Kromě rašeliny substrát obsahuje borku, . Vždy volíme nádobu jen o kousek větší a substrát lze koupit speciálně určený právě pro kaktusy. Vyšší podíl minerální složky – těžší substráty.


Pro orchideje, kaktusy a sukulenty, bromélie, azalky, palmy. Borová kůra vhodnější než smrková, možno míchat. Nevíte si rady jak správně namíchat substrát pro Vaše masožravky? Tak právě pro Vás je určeno toto video!


Netroufáme-li si substrát namíchat sami, v obchodech lze zakoupit již . Vánoční kaktusy se přirozeně vyskytují na svazích pobřežních hor v Brazílii. Nejlepší je kaktusová zemina, lze koupit Speciální substrát pro kaktusy a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky