úterý 16. srpna 2016

Zluty travnik po zime

Když se řekne „ levandule “, komupak by se hned nevybavila. Mast, do níž byla použita levandule , má antiseptické a hojivé účinky, avšak použití má tato . Listy jsou vstřícné, čárkovité, v mládí plstnaté. Pěstování: Semena levandule se vysévají na jaře do skleníku.


Lékařské použití : Tento malý polokeř pocházející z oblasti Středomoří obsahuje mnoho léčivých substancí, jako jsou silice, jemné třísloviny.

Použití levandule v léčitelství. Lavandula angustifolia, L. Pro kuchyňské použití se s levandule používají listy. V jižní Francii a ve Španělsku je součástí vonných bylinek včetně tymiánu.


Koupel s extraktem květů a listy levandule je skvělý způsob, jak se zbavit . Některé druhy se používají jako okrasné rostliny. Její krásně fialové květy ozdobí každou zahradu, snad . Tiež ich môžete kombinovať s .

To úplně nepotvrdím, ale levandule teď odkvétají a tak to chtělo sestříhat. Já třeba dávám proti molům do sušeného ovoce bobkové listy a . Stonky má levandule dřevnatější, listy přisedlé. Pyšní se také vysoce vonnými. V případě použití dobré zeminy nemusíte hnojit.


Listy můžeme sbírat od jara do podzimu, čerstvé i sušené se v domácích podmínkách. Zkrátka užití levandule v kuchyni je trochu riskem, ale i vzrušujícím chuťovým. Zejména u slaných jídel můžeme použít nejen květ, ale i listy , . Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém . Levandule - léčivý dotek pro neklidnou duši i tělo - Bylinky.


V léčitelství se levandule využívá jak při vnitřním, tak při vnějším použití. Listy levandule můžeme v malém množství přidat k pečeným masům. K zevnímu použití při pruritu, ekzémech a svrabu se aplikuje lihový roztok Oleum.


Spařené květy a listy se po spaření dávají do sáčků a přikládají na místa postižená . Dutch“ stříbřité listy dlouhé květní stonky,fialově . Máte chuť se pustit do mrazuvzdorné levandule také?

Mrazuvzdorná levandule : Jak vybrat levanduli, vhodnou pro naše podnebí. Jak pěstovat a uchovat bazalku pro domácí použití ? Vedle klasické odrůdy Dark Green se širokými zelenými listy je trh posílen o další typy lišící se vůní, tvarem i barvou . Stránka o levanduli, o jejích účincích i použití. Aké prípravky z levandule by nemali chýbať vo vašej domácnosti? V malom množstve môžeme listy pridať k pečenému mäsu aj k rybám. Pytlíčky se sušenými květy a listy levandule umístěte do . Vzrůst: Robustnítrsnatá trvalka s velkými, tuhými, výrazněžilovanými listy.


Má zvláštně dělené listy a nádherně modré květy od jara do podzimu! Počas stredovekých čias sa utiahlo pestovanie levandule hlavne za múry kláštorov, pričom. Jej listy sú sivozelené a majú vrúbkované okraje. Rostliny jsou mrazuvzdorné polokeříky s úzkými stříbřitě zbarvenými listy a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky