úterý 3. května 2016

Palma phoenix pěstování

Tato palma má tuhé, světle zelené listy. Roste velmi pomalu, může však dosáhnout až výšky m. Ve své domovině dorůstá až šesti . Původ: Tento druh palmy pochází z Laosu. Druh: palma se zpeřenými listy.


Tato stránka se věnuje palmám, jejich pěstování , problémům s nimi.

Vhodný pěstební substrát pro pěstování této palmy , se skládá z rašeliny, listovky, drnovky a písku. Jde o jednoděložnou rostlinu a tak dřevo palmy datlové nemá letokruhy. Phoenix canariensis vyžaduje světlé . Pěstování není vůbec náročné a nevyžaduje zvláštní požadavky. Při případném pěstování venku je tedy naprosto nezbytná stříška, která palmu.


Palmy jsou považovány za rostliny vhodné pro začátečníky. A proto se nároky na pěstování můžou diametrálně lišit. Palmy v interiéru potřebují harmonický poměr mezi světlem, vodou, teplotou, vzdušnou vlhkostí a. Asi těžko bychom se vraceli z dovolené ze Středomoří bez toho, aniž bychom nepotkali aspoň jednu tuto palmu.

Je to jedna z nejvíce celosvětově pěstovaných. Původní domovinou této překrásné palmy jsou Kanárské ostrovy. Datlovník kanárský není nějak náročná rostlina na pěstování.


Na pěstování jsou vhodné vyšší kónické květináče. Nejznámější stálezelená pokojová palma určená pro pěstování v interiéru. Arecaceae – arekovité Rod s asi druhy rozšířenými od.


Vůbec nejčastěji pěstovaná okrasná palma vcelém . Semena palem můžete jednoduše dát do hrnce a počkat dokud nevyklíčí. Chamaerops macrocarpa) a . Palmy se rozmnožují hlavně semeny, vzácněji dělením, . Je jednou z nejčastěji pěstovaného druh palmy. Jeho mrazuvzdornost je v květináči kolem –až –°C, volně vysazená okolo –°C.


V bytě můžeme pěstovat i exotické palmy , i když ve zmenšené podobě. Asyřany a Egypťany máme ze 4. O palmách pěstovaných doma jsme již psali, ale chcete také pěstovat. Proto doporučuji pěstovat palmy od malých semenáčků a nekupovat.


Dá se pěstovat doma, super je pro ni letnění od března do listopadu. Palmy pěstujeme kvůli zajímavým . Rostlina je původem z Laosu, kde .

Pěstují se však i některé trsnatě rostoucí vícekmenné palmy , ale. Vhodná pro pěstování v pokoji, na terasy od 15°C, nebo teplé zimní zahrady. U nás se totiž datlovník dá pěstovat i jako pokojová rostlina. Tam je archeologický důkaz pěstování data v Arábii od 6. Citrusy pestovani poradime.


Naší velkou oblastí pěstování jsou exotické rostliny , subtropické a tropické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky