čtvrtek 19. května 2016

Sloupovitá jablon nekvete

Sloupovitá jabloň neplodí. Nepřihlášený uživatel - Markéta Řehová. Otázka: Asi šest až sedm let máme sloupovitou jabloň zasazenou ve volné půdě. Návod na pěstování sloupcovitých jabloníPokyny pro pěstování: Požadavky na stanoviště jsou stejné jako u běžných odrůd jabloní na slabě až středně . Lotyšská pozdně letní sloupovitá odrůda se středně silným růstem se slabě rozvětvuje, poznáte ji i podle zajímavých dlouhých listů nebo velmi atraktivních květů . Pokud neni v nějakých extrémních podmínkách, tak si nedovedu vůbec vysvětlit proč nekvete. Hrušeň nerodí ani nekvete.


Ametyst, letní jabloň rezistentní ke strupovitosti, letní, středně velké. Thuja occidentalis Malonyana, tuja, jehličnatý, ne, sloupovitá , 10m, leskle zelené. Nekvete tak hustě a spolehlivě jako například okrasné třešně, upoutává . Nekvete , list zelený, na podzim žlutý , tvar koruny kulovitý, výška m, šířka m, obvod kmínku. Malus baccata Gracilis – jabloň převislá s bílými květy. Prunus serrulata Amanogawa – slivoň pilovitá sakura sloupovitá květ bílý až . Jabloň nižšího vzrůstu, s rozložitější korunou, s listy červenofialovými.


Je beztrnná, nekvete a nevytváří plody. SLOUPOVITÁ jabloň Královna Čardáše. Odrůda s širokým listem, která nekvete. Snáší řez, příliš hluboké zásahy rostlinu ale znetvoří.


Kč Jabloň „Topaz“ Novější německá odrůda,. Kříženci – kultivary bez. Calleryova – sloupovitá , bez trnů, častá v ulicích. Většina rostliny jedovatá. Umbraculifera´- kulovitý, beztrnný, nekvete.


Působivá solitéra nebo dominanta kvetoucích skupin, sloupovitá koruna poskytuje výrazný vertikální … Příspěvek poslal(a). Strupovitost jabloně, strupovitost hrušně Původce: jabloň - Venturia inaequalis. Taxus media Hicksii - široce sloupovitá dřevina vzniklá z předešlého, vyžaduje. Beech Hill - sloupovitá do ulic P. Fastigiata - ojíněná ztaženě sloupovitá , (před 1889), (v ČR ?) - concolor Pendens.


Existují rostliny, ve kterých květiny vůbec nekvete. Průměrná délka života - od 1let, v závislosti na druhu. Podzimní sloupovitá jabloň Polka roste do výšky 5m, netvoří širokou. Pavel V a l t r KVĚTENA SVĚTOVÝCH REGIONŮ v ekologických souvislostech SEVERNÍ AMERIKA vč.


Grónska Encyklopedie III FL.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky