úterý 17. května 2016

Jak zmrazit libeček

Pak stačí zalít vodou a nechat zmrazit. Když budete potřebovat, hodíte jen . Libeček je vytrvalá rostlina vysoká asi metry. Pochází ze Středozemí a po . Umytou a otrhanou zelenou nať, ať již to byl kopr, petržel, libeček , bazalka nebo i celer, jsem.


Vložíme do mrazáku a necháme dobře a hluboce zmrazit. Mám velké množství libečku. Chtěla jsem ho dát sušit,ale na netu čtu,že sušení je dost problematické. Je tedy lepší ho zamrazit ? Pro sběr listů na sušení nebo zmrazování se nejlépe hodí konec června a začátek července. Pokud budete libeček sušit, dejte ho do stínu.


Jemné lístky bazalky, petrželky, libečku a mnohých dalších rostlinek se v mrazivém klimatu mrazáku vysuší a místy zčernají. Ahojte, dostala jsem krásný libeček a nevím, zda je lepší ho usušit nebo zamrazit , poradíte, prosím? Osvědčila se zmražená petrželka, libeček , rozmarýn, mladý kopr, estragon, . Hodí se nám celá rostlina . Listy a oddenky lze také zmrazit.


Oddenky libečku a jeho oloupaný čerstvý kořen se dají upravovat jako zelenina,. Výhodné je připravit si směs libečku , celeru i petržele, ať už zmrazenou ve svazcích, nebo kostkách, či sušenou. LIbeček je ideálním kořením do polévek pro svoji chuť připomínající maggi.


Nejvhodnější jsou polévkové bylinky, jako petržel, pažitka, dále pak kopr, tymián nebo libeček , který . Tradice pěstování libečku v Evropě sahá hluboko do minulosti. Všechny části rostliny se dají sušit pro další uskladnění. Pokud máme aromatičtější bylinky (např. libeček ), sušíme je raději odděleně.


Bylinky jsou doopravdy usušené, jestliže se stonky začnou lámat, protože jsou . Posekané listy libečku můžeme rovněž zmrazit v mikroténových sáčcích. Jak pěstovat libeček postup návod substrát zálivka světlo hnojení přezimování. Kořeny a listy lze sušit, listy se také zmrazují.


V malém množství se dávají dop zeleninových a . Podobně můžete zamrazit i medvědí česnek, loupaný hrášek, fazole. K sušení jsou vhodné: semena anýzu, pelyněk černobýl, semena kmínu, levandule, libeček , majo- ránka, . Seřadit dle: Nejnovějšího. Jen se musí pamatovat na tu sůl.


Zkusila jsem dát do soli i libeček , ještě jsem ho nepoužila. Můžeme je také zmrazit a usušit. Používají se jak čerstvé . Zmrazování : libeček , yzop. Tymián, oregano, máta, rozmarýn, bazalka a libeček jsou v kuchyni.


Bylinku lze také v čerstvém stavu zamrazit - po vyjmutí z ledničky je tak . Děláme polévkovou směs s pórkekořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) se pomixuje, přidá se pórek na kolečka, může být libeček nebo petrželka zelená . Lidé se chybně domnívali, že je libeček silné afrodiziakum a začali ho hojně. Tyto části je možné omýt, osušit a zmrazit „nasucho“ v uzavíratelné nádobě či . K mražení se nejlépe hodí byliny s většími, šťavnatými lístky - libeček , máta ( zejména hladkolistá), petrželka - či s křehkými stvoly, jaké má pažitka. Nať libečku si můžeme také pro pozdější zpracování zmrazit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky