úterý 16. února 2016

Violka trojbarevná

Název Violka (lidově fialka nebo také maceška trojbarevná ) v nás evokuje něco příjemného a roztomilého – jednoduše pozitivní myšlenky. Je lidově také nazývána maceška. Je naší hojnou rostlinou, roste zejména na kamenitých a skalnatých půdách . Kašel, hlen, kůže u dětí, popálení od kopřiv, bodnutí hmyzem. Violka trojbarevná Maceška k očistě těla i jako nápoj lásky.


Lidové názvy: Maceška polní, srdečné koření, trojičná bylina, psotníková bylina.

Jedno- až víceletý semenný plevel klíčící celoročně, avšak nejvíce na podzim. Vyskytuje se téměř na všech druzích půd - především však na nevápenatých až . Přírodní bylinný extrakt z natě léčivé rostliny violky trojbarevné pro normální stav pokožky a pro. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Maceška se užívá vnitřně v nálevu při onemocnění dýchacích cest, při černém kašli, při plicních onemocnění, dále při kataru . Slovensky: Fialka trojfarebná. POPIS: Velmi podobná violce rolní, na rozdíl od ní .

Viola tricolor - violka trojbarevná. Tento pin objevil(a) Zahrádka. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Find images of Violka Trojbarevná.


Schmidt, Jacea tricolor ζ saxatilis . Jako okrasné rostliny jsou známé pod názvem macešky, např. Violka je vytrvalá, až 30cm vysoká, lysá rostlina s plazivým oddenkem. Violka je rozšířena v Evropě, Asii a Severní Americe a je považována . Jednoletá až přezimující, tvarově bohatá bylina lehkých vápnem chudých půd. Složení: Violae tricoloris herba. V lidovém léčitelství se používá vnitřně v nálevu jako expektorans, sekretolytikum na diuretikum při . VZHLED Víceletá rostlina z čeledi violkovitých se srdcovitými . Violka usnadňuje odkašlávání a uklidňuje dýchací orgány.


Díky močopudným účinkům se uplatní při zánětu močových cest. Tři barvy v jednom květu, bílá značí lásku a nachová a žlutá vzpomínky. Pro mnohé její působení ji k . Působí také dobře při revmatismu.

Violka je léčivá rostlina, která se využívá při ekzémech, akné, rudnutí pleti, spáleninách, přetrvávajících dermatitidách a proti opruzeninám z . Popis: Je to jednoletá až víceletá bylina s plazivým oddenkem . Bioinformační přípravek Korolen se širokospektrálním regeneračním účinkem je vyroben podle moderních poznatků fytoterapie, psychotroniky, krystalterapie a. Je jednoletá bylina nebo víceletá bylina. Listy jsou jednoduché, řapíkaté. Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství.


Grešík sypaná violka trojbarevná nať 50g. E- magazín - celostní medicína, zdravá výživa, byliny. V homeopatii se violka trojbarevná používá především při kožních a revmatických problémech.


Violka i samostatně má celou řadu léčebných účinků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky