pondělí 29. února 2016

Popcornflix

Opadavý trnitý keř až malý strom, dosahuje výšky 4m. Letorosty trnité, hustě pokryté stříbrnými šupinami, starší větve jsou rezavě. Jsme největší specializovaná.


Slabě otrněná pozdní odrůda rakytníku se sytě oranžovými kyselými plody g. Sklizeň na přelomu září a října. Odrůda velmi dobře regeneruje a má silný, .

Chuť sýto oranžových plodov je skôr kyslejšia, ale príjemná. Keře jsou opadavé a dvoudomé. Oranžové plody majú vysoký obsah vitamínov a obdivuhodné liečivé účinky napr. Ve 1g plodů je obsaženo: celkový obsah . Leikora má svetlo oranžové plody, kyslej chuti.


Plody jsou sytě oranžové oválného tvaru u stopky širší, se silnou slupkou, . Zraje v druhé polovině září až. Pozdní,samičí odrůda rakytníku se žlutavě oranžovými plody. Dozrává od září do října.

SAMIČÍ ROSTLINA Pro plodnost je nutno vysadit spolu s Opylovačem. Roste v každé zahradní půdě. To se hodí při sklizni plodů odřezáním spolu s větévkami. Tvoří střední až vyšší keřovou korunu silného a pevného růstu. Plody rakytníku jsou hojně využívány v potravinářském . Ako pestovať: Požadavky: Potřebují propustnější půdy, s dobrou zásobou vláhy.


Latinský názov: Hippophae rhamnoides Leikora. Sytě oranžové plody střední velikosti dozrávají od konce srpna. Dle odrůd dorůstá asi až 3m výšky.


Jsou bohaté na ovocné kyseliny. Koření velmi široce, takže po zakořenění snese i dost sucha. LEIKORA , ELIZAVETA, ALTAJSKÁ a AROMAT. Pozdní německá odrůda zachovávající si barvu plodů i po zmrazení!


Je nutné mít ještě jednu rostlinu - samčí ! Tvorí strednej až vyššej kríkovou korunu silného a pevného rastu. Plody sú sýto oranžové oválneho tvaru u stopky širšie, so silnou. Kyselejší plody jsou sytě . Kvete drobnými květy, které jsou bílo žluté a objevují se od března do dubna.

Rakytník nesmí chybět na žádné zahradě. Nejen, že se nemusí jednat právě o rakytník , ale také nemusí být keř. Výhony sú iba riedko obrastené tŕňmi. Nabízí jak zdravé plody, tak zajímavý vzhled keře, i když ne všem milovníkům . Klíčová slova: mrazuvzdornost, rakytník , vitamin C, Leikora.


O nás shapeimage_2_link_0. Prodejní místa shapeimage_3_link_0. Kontakt shapeimage_4_link_0.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky