úterý 19. května 2015

Žumen jižní

Pokroucené tvarované dřeviny jsou vyvázány ke kůlu. Postupně zesílí a za několik let budou růst bez . Samčí šištice převislé , 5-mm dlouhé, kulovitě vejčité, žlutavé, s šupinami na bázi. Spokoji se s jakoukoliv pudou, nejlepe se jim daři na plném slunci. Samčí květy drobnější, převislé , žlutě zbarvené, samičí vzpřímené, nápadně.


Stiff Weeping - drůda modřínu s výrazně převislým růstem. Modřín opadavý , perokresba: Eva Göndorová, Zoo Praha. Kultivar obvikle roubovaný na kmenu - v tomto případě na kmínku 150cm. Modřín (Larix), opadavý je typickou středoevropskou dřevinou, roste hojně v Karpatech a. Větve vodorovně odstávají a koncové tenké větvičky jsou převislé. Pěstujeme a prodáváme sazenice lesních a okrasných dřevin, vánoční stromky, řízky a sazenice rychlerostoucích topolů.


Jedná se o hustě rostoucí opadavý jehličnan, jehož nové přírůstky jsou svítivě. Převislá forma modřínu japonského je velmi vyhledávanou dřevinou do zahrad . Výška: Plazivý,nebo dle výšky roubování,či vyvazování, nejčastěji však až 2m. Velmi dekorativní kultivar.


Roubuje se na podnož stejného druhu. Prunus subhirtella ´Pendula´ - (okrasná třešeň, převislá) viz. Malus ´ Fontana´ (převislá). Do malých zahrad vybíráme raději převislé nebo zakrslé druhy.


Má převislý habitus,jeho výška se odvíjí od výšky roubování. Modřín vytváří jehličnaté, opadavé stromy s řídkou a vzdušnou korunou, až 50. V parkových úpravách se vyskytují zejména jeho převislé kultivary. Zakrnělá forma modřínu s převislým habitem.


Jeho výška se odvíjí od výšky roubování. Popis: Původní dřevina především z horských drsných oblastí. Typická pro tento strom je kuželovitá koruna s převislými jemnými větvemi a světle zelená barva. Celkový tvar je pyramidální se širokou základnou a převislými větvemi.


Převislý smrk, výška záleží na tvarování a vyvazování. Výborná mrazuvzdornost: Ano. Opadavé ‎: ‎Ano Naše cena bez DPH ‎: ‎4Kč (EUR) Běžná cena ‎: ‎6Kč (EUR) Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎5Kč (EUR) Truhlikov. Jehlice jsou jemné, světle zelené ve svazečcích. Na podzim se jehlice barví do . Tento opadavý jehličnan z čeledi borovicovité patří do samostatné podčeledi.


Odrůda s výrazně převislými nebo plazivými větvemi, celkový tvar záleží na výšce roubování a následném tvarování rostliny. Potom Larix decidua- modřin opadavý pendula, je mohutnějši a vzrustnějši. Popis: jsou to jehličnaté, opadavé stromy s kuželovitě vejcovitou,. Areál: submediteránní – temperátní se subkontinentální tendencí.


Popis- Přestože se jedná o jeden z nejdéle pěstovaných modřínů opadavých , stále . Svým tvarem a charakterem působí převislé jehličnany v zahradách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky