středa 27. května 2015

Mečík obecný

Mečík obecný

Je to druh vlhkých luk, který dosti utrpěl kolektivizací ve 2. Jedná se o silně ohrožený . Květy jsou drobné, vykvétá však již uprostřed jara. Gladiol obecný, známější spíše pod názvem mečík obecný , je okrasná rostlina, dosahující výšky až cm. Vyznačuje se svými drobnými růžovými kvítky. Tento druh bývá pěstován nejen v okrasných záhonech, ale také v truhlících na . Mapovanie výskytu na Slovensku. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Liliopsida - rostliny jednoděložné řád . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Mečíky neboli gladioly patří k vůbec nejvýraznějším květinám. Také mečík obecný neboli střechovitý (Gladiolu imbricatus) najdete volně růst na vlhčích . Mečík je trvalka přečkávající zimní období podzemními hlízami . Mečík (gladiola) je rostlinka, která dorůstá do závratných výšek, díky čemuž působí velmi majestátně a může tak hravě tvořit dominantu vaší . Unikátní kultivar mečíku s dvoubarevnými žluto-oranžovými květy, který rozzáří každou zahradu. Koniklec obecný ´BLUE BELLS´, kont. Rostou zde například různé divoké orchideje, ale též hvozdík pyšný, mečík obecný , zvonek jelení a sněženky.


Ke vzácným ptákům, kteří tu hnízdí, patří strnad . Gladiolus byzantinus) – mečík obecný pochází ze středomoří. Pro území je charakteristický výskyt mnoha chráněných a ohrožených druhů, z nichž je typický mečík obecný a kruštík bahenní. Turistické informační centrum . Měla bych zájem o botanické druhy mečíků - mrazuvzdorné, které se nemusí na zimu. Pětiprstka obecná hustokvětá. Kosatcovité - Mečík obecný.


Mečík obecný

Gymnadenia conopsea subsp. Vytrvalá bylina se šupinatou podzemní hlízou a čárkovitě mečovitými listy. Pokrywka hlaváče obecného (Columbaria vulgaris). Bublinatka obecná (Utricularia vulgaris).


Vstavač obecný (Orchis morio). Podléštka čili jaterník modrý (Anemone hepatica). Arctostaphylos uva- ursi.


Mečík obecný

Přežily některé ohrožené druhy jako vstavačovité rostliny (orchideje), mečík obecný a kriticky ohrožený snědek pyrenejský kulatoplodý. Zbývající rostliny nyní. Původně byly mečíky planě rostoucí trvalky, jejichž květy nebyly příliš výrazné. Cichorium intybus ) a) lata. Vzácně uvidíme kvést orlíček obecný , mečík střechovitý, nebo i některé z beskydských orchidejí - vstavač mužský, prstnatec bezový, pětiprstku žežulník, hlavinku . Nejodolnějším mečíkem do našich zahrada je mečík obecný a mečík bahenní.


Základní barvou je purpurová nebo růžově červená. Puškvorec obecný (Acorus calamus).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky