čtvrtek 26. září 2019

Pily stihl

Na jižní balkón nebo jižní terasu se výborně hodí středomořské rostliny , například bylinky jako šalvěj nebo tymián. Ty mají rády prudké sluneční světlo. Výběr rostlin pro balkón a terasu. Jako místo pro vaši novou zahrádku jsou ideální jižní balkóny.


Jižní či západně orientovaný balkon je vhodný pro většinu zeleniny a ovoce.

Na slunné terasy lze vysadit středomořské rostliny nebo ty, které . Na jižní straně bývá slunce nejsilnější a rostliny je nutné chránit před poledním žárem a hodně je zalévat. Pěstovat tam můžete levanduli, . Musíme vybrat druhy rostlin odpovídající nárokům na dané místo. Balkony a terasy se často rozdělují na jižní , severní, západní a východní, . Na počátku léta má rozkvetlou terasu většina z vás, ale co ostatní roční období?


Pokud máte jižně exponovanou terasu a slunce se do ní opírá celý den, musíte vybírat jiné rostliny než na západní, východní.

Kromě toho bych potřebovala letnit spoustu dalších pokojových rostlin , v bývalém bytě jsme je dávali na jižní balkon (částečně zastíněný) a . Pokud přemýšlíte o správných rostlinách pro vaši terasu či. Asie a jižní Afriky) preferují vyšší vzdušnou vlhkost. Hlavní otázkou je, zda zamýšlenou zahrádku, tedy použité nádoby, případně i stavební úpravy a množství zeminy unese konstrukce domu. Velké rostliny v prostorných nádobách učiní z balkónu letní oázu. Pochází z Jižní Ameriky, v domovině vytváří opadavé keře nebo stromky . I když terasa celý den zalitá sluncem je krásná věc, čeho je moc, toho je příliš.


Ne každý člověk na takové vydrží a ne každá balkonová rostlina. Terasa bez rostlin však tolik k posezení neláká a nemívá ani tak příjemné mikroklima. Zeleň může být různá, někomu vyhovuje obnovovat každý rok truhlíky s . Máte-li rádi slunce, postavte si terasu na jižní či západní straně domu, pokud jste spíš stínomilní, volte východ nebo sever.


Rostliny na terasu a balkon vybírejte . Ideální je proto balkon nebo terasa směřující na jih, kam sluneční paprsky dopadají. Ideální na jižní stranu jsou i některé rostliny se stříbrnými listy, například . Většina lidí má s jižními balkony spojené muškáty a petunie či surfinie.

Tyto rostliny ale úplný úpal nemilují, i když se ji dá pomoci, aby snesly i . Pokud je však Vaše terasa orientovaná směrem na jih, je třeba vybrat takové. Exotické rostliny na balkóně a na terase. Nerium), který známez přímořských letovisek celé jižní Evropy. Většina rostlin nejlépe prosperuje na plném slunci či v polostínu, ale.


Rajským se bude dařit jedině na slunci, ideální je jižní či západní strana. Které květiny na balkón bez problémů snesou přímé slunce jižní strany? Výsadby při jižní hranici zahrady jsou komponovány jako dva obrazy krajiny . Ani v zimě nemusí nádoby na našich terasách a balkonech zdobit prázdnota. Pro tyto stálezelené rostliny je výhodnější přežít obtížné první zimní. U severních lodžií problém nebývá, horší to je s jižní , východní a západní orientací.


Kdo by nechtěl mít okna, terasy nebo balkóny plné květů a barev. S příchodem sezóny balkonových květin už nebudete muset dlouho přemýšlet, jaké rostliny. Máte balkón na jižní straně? Bude ideální pro pěstování rostlin středomořského typu.


Tato subtropická rostlina vytváří keřík nebo stromek. Pochází ze Střední a Malé Asie, dostala se však již do celé jižní Evropy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky