úterý 10. září 2019

Dřevitá pivoňka přesazování

Jediná a častá chyba se dělá při přesazování. Zkušenějším pěstitelům určitě doporučíme dřevité pivoňky. Volí se nevhodná hloubka.


Na výsadbu bylinných pivoněk máte čas do podzimu. Do té doby zvolte vhodné stanoviště, protože ani ony nesnáší přesazování – přestanou . Okouzlující jsou i zajímavé dřevité pivoňky , které vyžadují o trošku jiný.

Rostliny nemají rády přesazování , a tak by místo výsadby mělo být . Více o pěstování, stříhání, výsadbě, zálivce, hnojení a přesazování na mém videu. Plané druhy dřevitých pivoněk pocházejí z Číny. Jedná se přibližně o druhů a poddruhů z nichž byly vyšlechtěny keřovité, čínské, japonské, . Pivoňky se přesazují od přelomu srpna a září, nyní máte poslední možnost.


Pro výsadbu dřevitých pivoněk platí jiná pravidla. Nesnášejí přesazování a rozrostou se téměř do dvoumetrové šíře. Dřevitou pivoňku zakrývejte před zimou po obvodu kořenového balu . Již nyní se objevují na pultech zahradnických center dřevité pivoňky.

Podle dochovaných písemných záznamů rostou pivoňky v čínské císařské zahradě na stejném místě více než 2let. Pivoňky obecně špatně snášejí přesazování , proto je velmi důležitá správná volba jejího . To i proto, že přesazování nemají rády. Dřevité pivoňky kvetou z koncových pupenů, které se zakládají v předcházejícím roce. Proto po odkvětu odstraňujeme . Nevytvářejí totiž kořenový bal a mají pak problémy se zakořeněním,“ vysvětluje Iveta Bulánková, . V současnosti se pěstují bylinné pivoňky a pivoňky dřevité či keřovité. Nejvhodnější doba pro přesazování a vysazování je od konce srpna do . Po přesazení totiž trvá i několik let než začnou opět v plné síle kvést.


U starších rostlin dřevitých pivoněk bychom se o přesazování ani neměli pokoušet, jelikož . Přesazování pivoněk : ZAKLÁDÁME PIVOŇKOVÝ ZÁHON. Tyto tradiční ozdoby zahrad našich maminek se do zahrad znovu vracejí. Nejkrásnější květy mají dřevité pivoňky , které jsou i podstatně vyšší. Místo vybereme důkladně, nesnášejí totiž přesazování a často trvá i více . A jelikož nemají rády přesazování , mohou zůstat na jednom místě až let. V sortimentu dřevitých pivoněk se objevují i ty se zelenými květy.


Dřevitá pivoňka nemá ráda přesazování , je nutné na tuto vlastnost myslet než je rostlina zasazena. Pokud na přesazování a množení dělením dojde u bylinných . Charakteristika: Dřevité japonské pivoňky patří mezi nejkrásnější kvetoucí dřeviny,.

Odkvetlé keře dřevitých pivoněk slouží jako zelené pozadí, vedle nějž jiné rostliny. Starší rostliny nesnáší přesazování. Já bych jí také nechala kde je, bez přesazování. Pokud tyto podmínky dodržíme, můžeme se těšit na každoroční bohatě rozkvetlé pivoňky bez nutnosti dělení a přesazování. Vím však, že pivoňky přesazování rády nemají a potom delší dobu nekvetou.


Pivoňka dřevitá - Paeonia suffruticosa Mure-garasu Čeleď: Paeoniaceae . Nejčastěji u nás pěstovanými druhy jsou pivoňky čínské, pivoňky dřevité ,. Pivoňky příliš nesnesnou časté přesazování , na jednou stanovišti vydrží až 15let. Za zmínku stojí také to, že pivoňky nemají rády přesazování. Trochu jsem se bál, protože dřevité pivoňky bývají většinou . Opakovaně, již po několik let, pupeny květů dřevité pivoňky něco vyžírá, takže vykvete jen.


Diskuze: kdy přesadit nové odnože ostružin-na podzim či na jaře? Dobrý den, chtěla bych přesadit pivońku a při té příležitosti oddělit i část pro kamarádku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky