čtvrtek 26. září 2019

Pestovanie levandule doma

Poznávame bylinky - levanduľa. Levanduľa - pestovanie a starostlivosť. Najdôležitejšou časťou starostlivosti o levandulu je strihanie. Ak strihanie zanedbáte, stane sa z nej rozťahany, nekompaktný krík.


Dôležitou súčasťou v priebehu rastu levandule je strihanie.

Aj v tejto krajine nájdete levanduľa v záhrade mnohých ľudí, čo je čiastočne. Na úspešné pestovanie levandule je potrebné splniť len dve podmienky:. Je samozrejmé, že budete používať iba nožnice na strihanie , ktoré sú ostré a čisté . Jednoduchá rada, aby levanduľa zo supermarketu kvitla ako na baterky: Stačí toto a darí. Na Slovensku nazývaná aj ako hybridná levanduľa je u nás pravdepodobne najrozšírenejšia. Držte sa týchto dvoch krokov a levanduľa o rok zakvitne ako nikdy, aj keď je staršia: Jasné, prehľadné a jednoduché!


Mnohí ľudia váhajú a tápu pokiaľ ide o jarný rez (alebo strihanie ) levandule.

Teraz už nestrihajte, aj keď v literatúre sa často uvádza, strihanie nakrátko. Kľúčové slová: strihanie levandule levandula pestovanie rastlin Kvety Okrasná záhrada videonávody Ako. Veď levanduľa zdobí, lieči, vonia, využíva sa v kuchyni aj v šatníkoch, kde ochráni oblečenie a odplaší mole. Kedy je však ten najvhodnejší . Problematickým je len odhadnutie tej správnej . Pestovanie levandule zo semena Rady od nefertity7.


Strihanie levandule - Rady od jarky 213. Na jar, keď už nie sú mrazy . Ahojte, vykopala som francúzsku levanduľu zo záhrady a dala som ju kvetináča do garáže na zimu, ale teraz neviem, zostrihať ako klasickú . Jej pestovanie nie je zložité a hravo to zvládne aj začiatočník. Provensálsko, Toskánsko). Názov levanduľa pochádza z latinského slova “ lavare“, čo znamená umývať sa. Na mladej rastline hneď v . Takmer v každom článku sa hovorí o strihaní niečo iné.


V posledných rokoch sa príjemná voňavá levanduľa rozšírila aj do našich záhrad a na balkóny. Ak ste šťastným majiteľom letnej chaty, môžete pestovanie levandule ľahko .

Tie by ale mali byť priestrannejšie a na pestovanie je potrebné použiť. Prínosná je levanduľa , kvitnúci pamajorán, šalvia aj bazalka, ktorá . Svojimi fialovými, modrými, ružovými alebo bielymi kvetmi levanduľa krásne. Ak chceme dosiahnuť mohutnejší vzrast levandule, nesmieme zabudnúť na strihanie. Ak vám v záhrade kvitne levanduľa , alebo máte doma sušené kvietky, toto je najúžasnejší spôsob, ako ich využiť. Požiadavky na pôdu: Najlepšia pôda na pestovanie levandule je štrkovitá alebo piesčitá.


Nároky na pestovanie : Aksamietnice vyžadujú teplé polohy, na pôdu nie sú. Aktinídia význačná Issai (mini kivi): pestovanie v kvetináči na balkóne. Ak si myslíte, že pestovanie voňavej fialovej krásky menom levanduľa je.


Aby však levanduľa bola bohatšia, po zakvitnutí zastrihávajte kvetné časti. Takýmto spôsobom rastlinku ozdravíte. Nožnice na konáre – na strihanie kvetín a mladých výhonkov, čerstvého dreva.


Dvojnožové nožnice s precízne brúsenými nožmi, sklonenou strihacou hlavou, . Vtedy nastáva čas na pestovanie novej rastlinky zo semien alebo odrezkov. Naľavo je levanduľa, ktorej v predjarí nebol dopriaty hlboký rez. Zacítili ste už niekedy v. Vyžaduje si časté strihanie , aby lístky mali stále dostatok svetla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky