čtvrtek 1. června 2017

Zakrslá švestka

Nová odrůda švestky s jedinečným zakrslým vzrůstem vhodné na malé zahrádky s nedostatkem místa. Při pěstování na terminální výhon je tato odrůda vhodná i . I pokud nemáte velkou zahradu, nemusíte se vzdávat pěstování vlastního ovoce. Na balkonu, terase nebo v malé zahrádce najdete ideální prostor pro pěstování . Konzumní zralost: polovina srpna.

Tvar plodu: středně velký oválný. Barva plodu: tmavě fialová. Dužina: zelenožlutá, lehce kyselá. Raná švestka malého vzrůstu vhodná do malých zahrádek nebo k pěstování v květináči.


Bühler - zakrslá varianta ovocného stromu. V pěti letech dorůstá do výšky cca 1cm. Ideální pro minizahrádky, balkony či terasy. Dambrovická švestka kontejner.

Plody má velké, zlatožluté a plné šťávy. Myrobalán ( podnož vhodná pro tvar polokmen a vysokokmen) nebo Pixi ( zakrslá podnož) . Samoprašná švestka Čačanská Lepotika empty. Samosprašná pološvestka s velkými plody, odlučitelnými od pecky. Vhodná především pro přímý konzum. Slivoň GABROVSKÁ je pozdní švestka.


Dužnina je zlatožlutá, šťavnatá, dobře odlučitelná od pecky. Atraktivní raná japonská švestka s velkými tmavě fialovými plody výborné sladké chuti. Plod má švestka středně velký, oválného tvaru.


Zbarveni plodu je tmavě fialové, až tmavě modré. Dužninu má slivoň zeleno žlutou, navinule sladkou, . Triple Crown, maliník Glen Ample, beztrnný keř angreštu Captivator nebo zakrslá švestka. Plod: střední až velký, protáhle oválný.


Chuť: je sladce kyselá, harmonická, dobrá. Odrůda vyhledávaná pro svoji rezistenci k šarce. Správně je,že odrůda je . Zakrslá švestka rüst: malá .

Slivoně, Renklody Gold Dust ( zakrslá , mini slíva) - kontejner. Celkové hodnocení: pozdní samosprašná švestka , vhodná jak pro přímý konzum, tak pro . Carissa grandiflora - natalská švestka. Hrušeň zakrslá , balkonová . Višeň sloupovitá – JACHIM. Podrozměrná žlutá švestka pro Ural při pěstování a péči o docela.


Tip pro malé zahrádkyKdyž už je zahrada vzrostlá, a není místo na další stromky, je k dostání zakrslá švestka (Prunus domestica). Na výběr je i zakrslá švestka s velkými chutnými plody a konečně zakrslá třešeň, jejíž krásné plody vám bude každý závidět. Aprigold s plody běžné velikosti nebo zakrslá švestka. Natalská švestka má velké bílé nebo růžové květy až 6cm s pomerančovou vůní, plodem je červenohnědá vejčitá bobule.


Potřebovala bych vědět jestli je JOJO švestka , Katinka, Presenta , Hanita zakrslá , nebo čtvrt kmen. Bolero sloupová jabloň kontejner .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky