středa 7. června 2017

Rez josty

Plody josty v sobě kombinují přednosti plodů obou rostlin a eliminují jejich nedostatky – jsou velké, chutnají sladkokysele po angreštu a mají . Josty sadíme v jeseni a nakoľko je to mohutná rastlina, je potrebné pri výsadbe dodržiavať vzdialenosť 2. Plody josty sú väčšinou svetlejšie ako čierne ríbezle i väčšie a aj ich chuť je jemnejšia. Rez odporúčam vykonávať vždy až po zbere úrody. Rez robíme na kríkoch ríbezlí, egrešov, josty , liesky veľkoplodej, malinách i černiciach. Rezné rany treba ošetriť. Ivan Hričovský: Rez beztŕňových černíc Thornfree - Duration: 2:29.


Ako správne strihať vinohrad - Strihanie viniča - Rez. Zázračné čierne ríbezle - posilnia imunitu. Slovensko zhora - Tipy na výlety. Tvarovanie a rez drobného ovocia.


Ríbezle sa pestujú vo forme voľne rastúceho kríka s – kostrovými konármi. Rez ríbezľové kríčky presvetlí, a zároveň podporí bohatšiu úrodu. Udržovací řez u jednotlivých druhů ovocných dřevin. Patří u nás mezi nejpěstovanější druhy.


Rez josty

V našem ovocnářství mají jabloně velkou a dlouholetou . Josty sú malé vitamínové bomby, ktoré práve v tomto období postupne dozrievajú. Je najvyšší čas na rez jadrovín, u ktorých môžete pristúpiť aj k hlbšiemu . Jsou bohaté na vitamín C, . Angrešty, rybízy , josty. Samozrejme existuje viac možností pre množenie josty , no ja som si vybrala.


Ríbezle, egreše, josta, maliny a postupne ďalšie pozbierané druhy drobného ovocia po zbere presvetľovacím rezom upravujeme. Rez robíme aj na kríkoch ríbezlí, egrešov, josty , liesky veľkoplodej, malinách, černiciach, aj na niektorých menej rozšírených ovocných druhoch, . Tuto formu josty je vhodné zasadit hlouběji, aby se rozvětvení nacházelo. Květy josty jsou nenápadné, vybarvením spíše podobné angreštu.


Rez drobných bobuľovín (ríbezľa, egreš, josta ). Vetvičky josty nemajú dlhé pichľavé ostne ako vetvičky egreša. V predjarnom období je správny čas na rez ovocných drevín. V tomto mesiaci tiež striháme jablone, hrušky, dule, oskoruše, ríbezle, egreše, josty , maliny a. Pri jadrovinách sa môže robiť aj silnejší omladzovací rez bez väčšieho.


Tento pin objavil(a) Alžbeta Uhliková. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste. Na kríčkových tvaroch ríbezlí, josty , trojpukov, pajazmínov, tavoľníkov, forzítie a. Rybíz je vděčným a oblíbeným ovocem.


Obsahuje velké množství vitamínu C. Navíc skvěle chutná, ať už čerstvě utržený, . Podle původce je tato choroba. Josta predaj sadenice kríženec ríbezle a egreša. Je to kríženec čiernej ríbezle a egreša, chuťovo niečo medzi tým, vzhľadom skôr ako egreš. Jak se dělá výchovný řez. Uplynulo již let od vysazení JOSTY a stále nám nerodí.


Keř je velký, na pohled zdravý. Vyskytuje se sem tam nějaká bobulka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky