pondělí 17. října 2016

Rebarbora pěstování květ

THYMUS PULEGIOIDES SUBSP. CARNIOLICUS - mateřídouška vejčitá kraňská. Tento druh je z hlediska ohrožení řazen do kategorie C1 . Milíkov, Mališové doliny, Dana Morcinková, Aneta Valasová, Veronika Kalníková, Detail.


Mateřídouška vejčitá (polejovitá). Thymus pulegioides), čeleď hluchavkovité ( pyskaté), až 10cm, VI-X.

Všechny v ČR rostoucí druhy . This Pin was discovered by Jitule Vrtule. Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Schmidt - mateřídouška vejčitá kraňská. Vyžaduje suché, slunné a teplé stanoviště a propustnou zem.


Thymus froelichianus Opiz, Thymus carniolicus Borbás, Thymus . Pěstování: Náročnost … nenáročná. Přímý výsev do půdy … IV. Výsev pro předpěstování .

Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Typický druh světlých lesů a stepí, který se v souvislém . Větvící se stonky tymiánů a mateřídoušek mohou být přímé či plazivé, často. Jižní stráň s mateřídouškou. V katalogu nemáme podrobnější informace o mateřídouška vejčitá.


Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Sušená nať mateřídoušky z českého kraje. Sklizena bez strojové výroby 1 přírodní. Pro svou příjemně aromatickou vůni je . Neuvěřítelna cena na Tymián bylina, Herba serpylli, mateřídouška vejčitá v Busko-Zdroj (Polsko) od společnosti ZIELPOL Tomasz Marzec. V ČR nejhojnější druh mateřídoušky , po celém území roste roztroušeně až hojně, pouze na jižní Moravě roste méně, všude jinde od nížin až do podhorských . Latinský název, Thymus pullegioides.


Vhodná i do vyšších poloh. Pěstujeme na kyselých nebo neutrálních půdách, spíše . Thymus praecol), mateřídouška olysalá (Thymus glabrescens), mateřídouška úzkolistá (Thymus serpyllum), mateřídouška vejčitá. Zpět do přehledu fotogalerií.


Loga Karlovarského kraje a Živého kraje.

Matricaria chamomilla 1medvědice lékařská 1Melilotus albus Melilotus altissimus58 . Mapovanie výskytu na Slovensku. Porovnáme-li tymián a mateřídoušku, všimneme si několika . Druhou květinou, jejíž návrat vědci zaznamenali, je mateřídouška vejčitá. Nejbližší místo, kde mateřídouška dosud rostla, . Rod: Thymus Zařazeno: 31. Lamiaceae- hluchavkovité. Synonyma: Thymus alpestris.


Hledat ve zboží, Hledat v článcích. Je konec června a začínají ve velkém kvést jedny z nejznámějších léčivých bylin tymián obecný a mateřídouška ( vejčitá , úzkolistá,.). Asi bych se měl stydět, když se nyní dozvídám, že ji znali už naši dávní předci, zatímco já – jejich dávný zadek – jsem ji .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky