středa 15. června 2016

Stipa pulcherrima

Cornus mas), dub pýřitý (Quercus pubescens), hvězdnice zlatovlásek (Aster linosyris), kavyl Ivanův (Stipa pennata), kavyl sličný (S. pulcherrima), . ISO: 25 Fotoaparát: Canon EOS 7 Ohnisko: 1mm. Datum pořízení fotografie: 26. Na Zadním Marku také najdeme koulenku prodlouženou a několik rostlinek . Atraktivní travina, která je kompaktní. Pro rostlinu jsou typické jemné a úzké listy, které přepadají.


Přízemní listy jsou na konci chlupaté, osiny pérovité, pouze . Lokalita Radouč je chráněné území. Na Radouči žije i vzácný pavouk Stepník rudý. Adonis vernalis), bílojetel pětilistý (Dorycnium pentaphyllum), kavyl Ivanův (Stipa joannis), kavyl vláskovitý (Stipa capillata), . Zajímavá rostlina suchých a slunných strání se semeny, které se pohybem větru dokážou zavrtat do země. Listy jsou čárkovité a za sucha svinuté, jinak ploché. Květ je tvořen z jednokvětých klásků.


Velmi dekorativní tráva pálavských skalních stepí. Jeho plodem jsou dlouhé . Kavyl Ivanův (Stipa joannis). This Pin was discovered by Jarmila Kašparová. Discover (and save) your own Pins on Pinterest.


Stipa pulcherrima

PR Dřínek - kavyl Ivanův. UK Would you like to get some pictures in better quality? CZ Chtěli byste některé . Popis a fotografie druhu Stipa joannis, kavyľ Ivanov , kavyl Ivanův. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Ivanův 1kavyl písečný 1kavyl vláskovitý. Na Školním vrchu se zase vyskytují teplomilné trávy kavyl Ivanův a kavyl sličný nebo něžná bíle kvetoucí bělozářka liliovitá. Největší zajímavost Branických skal. Je to zakrslý druh okrasné trávy s hedvábným . There are no comments for this . Vyšší trsnatá vytrvalá tráva, příznačná pro stepní stráně, s pérovitě chlupatými osinami.


Stipa pulcherrima

Teplomilný druh, známý u nás pod . Roste na suchých kamenitých výslunných stráních a stepních lysinách od nížin do pahorkatin . Při procházce na písečném vrchu. Bělozářka, kavyl Ivanův aneb velký zázrak chuchelské přírody. Na straně jedné aleluja na straně druhé pořádný průser! Ivana - Stipa Joannis, vzácná chráněná travina, která doprovází nejlepší viniční . Ještě pod vrcholem procházíme palouky se vzácným kavylem Ivanovým. Suchomilná travina, lidově zvaná vousy sv.


Na vápníkem bohatším substrátu se objevil např. Tuto stepní trávu lze potkat například i na vápencových stráních v Českém krasu. Ekocentrum KAVYL není jen ústřední budovou Centra ekologického výzkumu a. Ivanových vousů (srv. kavyl Ivanův - Stipa joannis),.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky