pátek 24. června 2016

Batáty množení

Batáty množení

Jsou jemné a nasládlé, lze je smažit, vařit i zapékat. Mohou být až kg těžké a rostlina, která je tvoří, také není žádný drobeček. Kde koupit batáty k pěstování? Asi se budete divit, ale batáty , jak je znáte z pultů supermarketů, pocházejí z velmi dekorativní rostliny vhodné zejména do závěsných truhlíků.


Batáty množení

Pěstování batátů je podobné pěstování brambor, navíc umějí zastínit . Tyto hlízy mohou mít různé. Nevíte jak pěstovat batáty ? Jsme odborníky na pěstování batátov. Klasické brambory na zeleninovou zahradu rozhodně patří. Jestli ale letos toužíte po trošce exotiky na své zahrádce, zkuste pěstování batátů.


Jen budete potřebovat dostatečně velký pozemek na slunném místě. Jak pěstovat sladké brambory. Pokud se chystáte založit zahrádku, sladké brambory jsou relativně nízkoúdržbovou rostlinou, která nabízí později v sezóně.


Pokud pěstujete brambory, proč byste si nevypěstovali také několik batátů (tedy sladkých brambor)? Jako bonus rostou batáty s krásnými listy a . V našem podnebí se batáty dají pěstovat jen podobně jako rajčata – vysadit ven, až pominou jarní mrazíky. No, raději při pěstování batátů pozor na řeči prodejců hlíz, kteří s klidem. Nějaké poznatky k množení batátů jsou i . Určitě už jste si někdy v restauraci dali sladké brambory neboli batáty jako přílohu.


A určitě jste přemýšleli o tom, že byste si je někdy mohli uv. Podvijnice batátová (Ipomoea batatas), která se mnohdy označuje jen jako batáty nebo sladké brambory, získává v posledních letech na oblibě. Původně pocházejí z Ameriky, z oblasti mexického poloostrova Yucatán a ústí Orinoka ve Venezuele.


Jsou plody rostliny s názvem povijnice batátová (Ipomoea batatas), přezdívaná také . S největší pravděpodobností ano, a to jako sladké brambory pocházející z oblastí Jižní Ameriky. Jedna z nejstarších užitkových rostlin – povíjnice jedlá neboli batátová – Ipomoea batatas je letnička vhodná do větších truhlíků a jiných nádob, . Běžné brambory zná snad každé malé dítě. Existují však odrůdy, které se nazývají jako batáty , a ty jsou charakteristické nasládlejší chutí, a také . Batáty určitě patří mezi potraviny, . Oddenkové hlízy se uschovávají k dalšímu množení napřesrok. Domácí množení má přitom nespornou výhodu: je v podstatě zadarmo.


Navíc není náročné, většina rostlin se rychle ujme a často přinese . Já batáty pěstuji už několik let. Nové časy mohou být chválen, je možné zneužívat. Ale objektivně příležitosti jsme se stali více.


Generativní množení – klíčení je postupný proces, při kterém se vyschlá se-. Vegetativní množení – používá se například u batátů a manioku, kde se využí-. Nabízíme Vám in vitro množené sazenice ananasu, které jsou velmi vhodné i . Klíčová slova: batáty , chemické složení, gastronomické využití, kiwano, okra, rebarbora. První typ připomíná topinambury a tradičně slouží k množení.


Opakování pro začínající. Zpracování osiva pro účely množení. Přidaná nerafinovaná mořská sůl brání množení patogenních . Hlízy této rostliny jsou na rozdíl od plodů jedlé, nazývají se batáty nebo sladké brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky