pondělí 20. června 2016

Levandule lékařská původ

Levanduli vyhovují hlinitopísčité půdy. Při pěstování můžeme substrát nechat téměř vyschnout. Lavandula angustifolia Mill.


Levandule lékařská původ

Pěstování: Semena levandule se vysévají na jaře do skleníku. Pravá levandule lékařská , kterou poznáte podle mnohem méně. U nás se zplaněné exempláře nacházejí zřídka na jižní Moravě. Léčivé rostlinyVendula Janatková. Zajímavosti: odpuzuje moly.


Původ : západní Středomoří. Tyto specifické podmínky dávají původ čistější a komplexnější vůni než je běžná u ostatních levandulí. Má tradičně bylinno-květové aroma a . Také při plynatosti a zažívacích potížích nervového původu. Inhalování napomáhá při dýchacích potížích a chřipce.


Tato rostlinka pochází původem ze Středomoří. Olej z levandule lékařské je těžen pro své silné antioxidační, uklidňující, antibakteriální, sedativní, ale také . PŮVOD — Nádherně vonící levandule patří k jednomu z druhů. Stálezelený polokeř původem ze Středozemí a jihozápadní Evropy. Kvetoucí levandule lékařská , foto Nanosanchez, Public domain, via media Commons.


Tlumí bolesti hlavy psychického původu a zklidňuje nervy. Název levandule pochází z latinského slova „lavare“, což znamená omývat se. Zařazení podle původu , nároků na pěstování a použití: Diza - divoce rostoucí . Fotografická publikace věnovaná levanduli. Všestranný olej vhodný k. Prodej levandule lékařské sušené i semínek.


Váš levandulový čaj či olej. Místo původu : 1 přírodní produkt. Její původ je v oblasti Středomoří a severní Afriky, kde roste na slunných . Vůně Francie, konkrétně Provence, modrofialové květy a také například ochrana před komáry nebo moly.


I to je levandule lékařská. Jméno levandule je odvozeno od slova umývat, což napovídá, že se rostlina ve. Dopřejte si kvalitní BIO cukr s lékařskou levandulí z Chodouně s léčivými a uklidňujícími účinky. Cukr z Dobrovice s levandulí potěší všechny kuchařky nejen při . V antickém Římě se hojně přidávala do vody ke koupeli a její výluh byl také předchůdcem kolínské vody.


Byla používána jako uklidňující prostředek při obtížích nervového původu. Esenciální olej, levandule lékařská , vavřín ušlechtilý, hřebíčkovec kořenný, fenykl obecný,. Meduňka lékařská – balzám na nervy i ozdoba zahrady. Z lavandinu, jehož klasy jsou delší než levandule lékařská , se získává více EO. Vonná bylina původem ze Středomoří je vytrvalý . BOTANICKÁ ČELEĎ: Labiatae ZPŮSOB EXTRAKCE: Destilace parou z květů.


ZEMĚ PŮVODU : Francie HLAVNÍ . Vzhledem k tomu, že jsou tyto tobolky výhradně rostlinného původu , plně vyhovují . Cena bez DPH ‎: ‎20Kč (EUR) Cena s DPH ( ) ‎: ‎25Kč (EUR) Čerstvé zelené koření: LEVANDULE zelene-koreni. Listy má přisedlé, čárkovité, zprvu šedoplstnaté, . FYTOTERAPIE Fytoterapie představuje léčení pomocí přípravků rostlinného původu. Následující podkapitola se věnuje původu slova.


Přírodní léčivé látky pak mohou mít původ rostlinný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky