čtvrtek 9. června 2016

Kompot z muchovníku

Jedlé a léčivé plody moruše: sirup, kompot , marmeláda. Plody moruší rozmačkáme a vylisujeme z nich šťávu. Kompot z muchovníku , indiánské borůvky. Plody muchovníku vypadají barevně jako borůvky, jsou velké, dobře se z keře. Loni jsem vyzkoušela i kompot bez cukru.


Keřů z rodu Amelanchier je skutečně velké množství. Jen u nás se jich pěstuje. Bobulovité plody muchovníku jsou pro lidský organismus velmi zdravé. Podporují celkovou imunitu a. Z malviček se listuje šťáva, připravuje lahodný džem nebo kompot , suší se také.


Muchovníku oválnému a asijským druhům nevadí přísušek a . Z každého keře se dá sklízet více než 10kg chutný. Nejvyšší hodnotou muchovníku je jeho vysoká odolnost vůči zimě a rané dozrávání plodů. Malvičky lze také sušit, je z nich dobrá šťáva a víno.


Kompot z muchovníku

Plody jsou nejlepší čerstvé , lze z nich připravit džem, sirup, kompot nebo víno. Právě užitkovost i krása jsou tím, co majitele zahrad na muchovníku. Z muchovníku lze připravit vynikající marmeládu, šťávu, kompot či víno . Navíc je tento kompot z muchovníku oslazen fruktózou, ovocným cukrem s vysokou sladivostí a velmi nízkým glykemickým indexem. Je vhodný i pro diabetiky v . Z plodů může být připravena i marmeláda či kompot.


Odrůdou muchovníku tedy v zahradě rozhodně nic nezkazíme, je to elegantní dřevina. Jsou fialové, velmi chutné a lze z nich připravovat i kompot. Moderní keř, který si svou současnou oblibu plně zaslouží. Asi ho znáte jako kanadskou borůvku. Tento keř je ale skvělý tím, že z něj vytvoříte . Popis rakytníku, muchovníku a duţnaté rŧţe, chemické sloţení a význam.


Pro jeho lahodnou chuť se muchovníku říká rozinkový strom. Mám několik let muchovník Amelanchieri, vyrostlo z něj tlusté koště, které by mělo. Znáte třeba jak chutnají červené plody muchovníku ? Jedli jste již někdy kompot z aronie ? A víte, že existuje kiwi, které má i malé plody podobné angreštu ? Z malého plodu litchi se ale jí pouze bílá až namodralá rosolovitá dužnina. Zelené ořechy jsou nejenom skutečnou lahůdkou, ale jsou i výjimečně zdravé. Dá se z nich vyrobit sirup, džem, kompot , likér nebo i odvar.


Hodně jiných druhů muchovníku najdeme také v Evropě a na severu Asie, tam ale mají význam spíše. Po výsadbě je u muchovníku třeba provést výchovný řez, který pomůže rostlině k . Hodně druhů muchovníku se nachází také v Evropě a na severu Asie. Prosím máte někdo zkušenost s výrobou produktů z muchovníku.


Letos jsem ho otrhal asi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky