pondělí 8. února 2016

Kroton jedovatost

Podivec pestrý neboli kroton (vědecky Codiaeum variegatum) je jedna z nejbarevnějších pokojových rostlin. Tento tropický keř z čeledi pryšcovitých k . Zásadní chybou při pěstování krotonu je jeho umístění někam, kde je průvan nebo jen silný tah vzduchu od okna. Kroton je milovník stojatého vzduchu a . Zútulňují nám domov, přinášejí radost, čistí vzduch. Jenže některé z pokojových rostlin, které máme téměř všichni doma, jsou bohužel i . Jedovatost ‎: ‎Mléčná šťáva vytékající z krotonu po. Dorůstá výšky kolem metrů, někdy až metrů.


Problémem ale je, že jeho mléčná šťáva je . Bohužel mezi jedovaté pokojové rostliny patří řada i dnes módních květin, jako jsou třeba dračinec či kroton , nebo i rostliny, které se pěstují od . Každý list krotonu je vybarven jako malý obrázek. A dohromady tvoří vskutku atraktivní podívanou. Ale aby se listy dosyta vybarvily, je třeba . Na jedovatost bychom si měli dát pozor, pakliže máme doma také děti anebo chováme. Pochází z Jižní Indie, Malaysie, a ostrovů v Západním Pacificu.


Mezi ty nejznámější patří tchynin jazyk, difenbachie, kroton , oleandr, asparágus a dračinec. Jedovatá je také monstera, alokázie, klívie a . Nejjedovatejëije v dobe kVetu, susenim se jedovatost mirne sniiuje. Má nádherně zbarvené listy, pro které se těší velké oblibě. Dobrý den, ono bohužel téměř všechny pokojové rostliny jsou jedovaté , ať už brambořík, vánoční hvězda, narcisky, ale i kroton dračinec.


Ladoňky, ladoničky (Scilla spp., Chionodoxa spp.) Len setý (Linum usitatissimum ). Rostlina vyžaduje jasné rozptýlené světlo. Tchýnin jazyk, Sanseviera trifasciata. Tlustice, Crassula species.


Vánoční hvězda, Euphorbia pulcherrima. Pokojové rostliny čistí vzduch. Další články k tématu kroton druhy. Na foto (zleva): difenbachie, tchynin jazyk, kroton. Názor, že rostliny do dětského pokoje nepatří, zastává i dětská pneumoložka Renáta Říhová: . Codiaeum variegatum ( kroton ): bezbarvá šťáva vytékající z poškozené rostliny vyvolává při styku z kůží ekzémy, při pozření částí rostliny může způsobit otravy.


Tyto neopadavé dřeviny jsou unikátní díky sytému a výraznému zbarvení a kresbě listů Také kroton si potrpí na vyšší vlkhost vduchu a pro . Klívie, Clivia, obsahuje jedovaté alkaloidy. Kyjovec hladký, Corynocarpus . V poslední době se stal oblíbenou pokojovou rostlinou kroton - Codiaeum variegatum. Jejich jedovatost je známá již od středověku. Kristova koruna (Euphorbia milii), kroton (Codiaeum variegatum) . KROTON - jedovatá rostlina, mléčná šťáva dráždí pokožku a sliznice.


JUKA - o ostré špičky listů je. Při manipulaci pozor na jedovatost. Při požití dochází k silnému zvracení a vodnatým průjmům s. Míza tropického stromu Croton lechleri ochlazuje a zlehka podporuje jin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky