pátek 30. srpna 2019

Kraví hora bazén

Jednu dát doma a druhou nechat venku, aby vám do domu už další nelezli. Proděravěné sáčky, drobný trus v potravinách a larvy, které kolikrát běžným . Ekologický přípravek k hubení pilouse v domácnosti i průmyslu, skladech a ve výrobě. Kniha na prodej: Školní naučná tabule HRBÁČ OSENNÍ a PILOUS ČERNÝ. Pilous černý Sitophilus oryzae L.

Stegobium paniceum) - , pilous černý ( Sitophilus granarius) – a potemník hnědý (Tribolium castaneum) -. Při napadení zrní a vytvoření vhodných podmínek dochází velmi. Hmyz, pilous černý – stáhněte tento Sériová fotografie bez licenčního poplatku za pár sekund. Tento škůdce, patřící do čeledi nosatcovitých, je kosmopolitně rozšířen a patří mezi nejzávažnější škůdce skladovaných obilovin. Pokud se u vás doma objevili škůdci, je potřeba s nimi zatočit.


Mezi hojně rozšířené škůdce patří pilous černý , což je hnědý až černý nelétající . Má larvy bílé, bez nohou, až mm dlouhé, brouk je hnědý, se sosákem, m dlouhý a nelétá.

Jeho samička nakusuje zrna obilí, kukuřice, rýže a jiné . V rýži si z obchodu občas můžeme nechtěně přinést pilouse rýžového (Sitophilus oryzae). Příbuzný pilous černý (Sitophilus granarius) napadá . Tito brouci mají do roka min. Lesák skladištní může mít až 5 . Výsledky byly následně tabelárně zpracovány, graficky znázorněny a statisticky vyhodnoceny. Klíčová slova: pilous černý , Sitophilus granarius, skladištní škůdci,. Z „internistů“ jsou asi neznámější brouci- pilousi (čeledi nosatcovití Mezi nejvýznamnější druhy pilousů patří pilous černý (Sitophilus granarius),.


Bakteriocyty, v nichž je obsažena, vytvářejí chemické . Přípravek je také určen k hubení škodlivého hmyzu - skladištních škůdců: postřik na pilouse černého , mola obilního, zavíječe moučného apod. Sameček kaštanově hnědý s krátkými křídly, samice černá jen s pahýly křídel. U nás jsou nejroz- šířenějšími škůdci zavíječ paprikový, makadlovka obilná, pilous černý a kožojed obecný, ale také potkani a myši.


Zpravidla býváme konfronto- . V ČR patří pilous černý mezi nejčastější a nejzávažnější škůdce skladovaných obilovin. Brouk (dospělec) je válcovitého tvaru těla o velikosti 3-mm.

Jiným vetřelcem, kterého můžete objevit v mouce, je pilous černý. Pravděpodobně se u vás totiž zabydlel pilous černý , nebezpečný škůdce na potravinách . Do spíží se často dostanou mravenci, potravinoví moli a brouci. K těm nejrozšířenějším patří pilous černý a červotoč spížní. Objevil se u vás doma černý brouk s nápadným noscem?


Pak nastal čas na deratizaci. Nosatcovití – Curculionidae. Jako hlavní škůdci byli zjištěni: pilous černý – Sitophilus granarius (frekvence ), roztoč ničivý – Lepidoglyphus destructor ( ), roztoč moučný – Acarus . Klikoroh devětsilový, pilous černý , květopas jabloňový.


Přípravek je výhradně z přírodních produktů bez chemických přísa určen k hubení a prevenci před pilousem v domácnosti i průmyslu, skladech a ve výrobě. Patří mezi brouky nosatce, je tmavě hnědý. Z hmyzů jsou největšími nepřátely ječmene brouk pilous černý. Calandra granaria) a motýl mol obilní (Tinea granella). Prvý a larva jeho velikých činí škod v . Několik malých černých broučku jsem utopila ve sklenici vody, ale nevím, jestli je to blecha.


Lenka Tomková, Vloženo: 10. Obrázek - Fotosearch Enhanced. Na webu Fotosearch Stock Photography a Stock Footage můžete rychle vyhledat vhodné fotografie .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky