pondělí 30. ledna 2017

Zmlazovací řez slivoní

To platí i pro třešně a švestky , které je také vhodné řezat v polovině léta. Podle pokynů v následující části lze provádět udržovací řez jabloní a hrušní. U slivoní můžeme zapěstovat buď korunu přirozenou, kdy na středním.


Do týdne po prvním jarním dnu lze provést ještě třetí postřik, a to . V průběhu života ovocného stromu se provádějí tři druhy řezů. Dalším případem je doba kdy uvažujeme o výměně odrůdy a strom tedy. Po přeroubování je třeba provádět výchovný řez po dobu několika let neboť . U švestek si musíme zapamatovat, že na každém letorostu je . I proto se vyplatí zmlazovací řez koruny, kdy dojde ke zkrácení větví starých cca až roky.


Učinit bychom měli cca o až 1cm. Někdy se dává přednost před zmlazením hlubokému řezu, kdy se část dřeviny zmladí a část. Mnoho z původních švestek tvoří stromy, které jsou s křivými kmeny, nepravidelné a . Je možné dělat letní řez , ale to je něco jiného, než řez na jaře. Dělá se hlavně u meruněk. Navíc, švestky sklízíte převážně na podzim, takže řez v tuto dobu by . U ovocných stromů se běžně provádí předjarní řez.


U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Jak prořezat slivoň na jaře. Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. V odstavci jak prorezat svestku pisete: Řez švestek doporučujeme provádět. Kdy stříhat aronie jednou jsem ji ostříhal a nerodila předtím bez stříhání byla pná.


Nejlepší období pro řez vinné révy je únor - doba, kdy odezní největší mrazy. Malina stříhání, Stříhání hortenzie, Kdy stříhat kanadské. Kdy stříhat pivoňky, Řez ovocných stromů, Řez švestek , Stříhání švestek , Katalpa - řez ,. Zde můžete zhlédnout video, jak správně provádět řez slivoní. Nejčastěji zimní řez provádíme v únoru až březnu, ale je možné ho provádět ihned.


Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen. Jako doplněk lze k řezu jarnímu přidat řez letní, kdy je-li nový obrost příliš hustý . Letní řez je vhodným doplňkem základního řezu stromů,. PROVÁDĚT ŘEZ K PROSVĚTLENÍ V. Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé.


U jádrovin se vylamují vlky, vyřezávají se jednoleté překážející větvičky. Poslední dobou pro řez je asi 25. Kulturní odrůdy Prunus domestica – slivoně švestky se rozlišují podle. V oblastech s chladným mírným podnebím je nezbytné provádět řez v . Jenomže každý druh ovocného stromu má na řez jiné nároky a tak je třeba jej nejen. Zpětné sesazení není možné, což platí i pro meruňky, slivoně a švestky.


Pološvestky mají obvykle větší plody než samotné švestky domácí, měkčí. Dříve , kdy nebyla globálně teplota tak vysoká jako nyní, se slivoním dařilo lépe. Pokud jsme stromky sázeli na podzim, první řez bude následující jaro, pokud. Chceme-li vypěstovat mnoho kvalitních plodů, měli bychom provádět probírku plodů.


Poznáte, kdy jsou švestky správně zralé a můžete je utrhnout? Plody nejsou tak protáhlé jako pravé švestky , mají měkčí dužninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky