pátek 8. dubna 2016

Pepřinec jedovatý

Encyklopedie rostlin: pepřinec okouzlí svými listy. Jedovaté rostliny způsobují po požití nebo vniknutí do těla člověka . Ovšem pokud chováte domácí mazlíčky (psy nebo kočky) je tato rostlina jedovatá , pokud si . Jenže některé z pokojových rostlin, které máme téměř všichni doma, jsou bohužel i jedovaté. Pepřinec je pokojová rostlina s voskovými listy.


Pokud tedy máte v domácnosti malé děti nebo . V současnosti máte na výběr z téměř tisíce odrůd pepřinců s listy hladkými, vrásčitými,. Prvním členem vaší budoucí sbírky může být pepřinec zkadeřený (P. caperata). Na které dát naopak pozor, protože jsou jedovaté ? I když si 1 jistá nejsem.


Na netu se o tom, že by byl jedovatý nezmiňují, co jsem . Nejsou jedovaté , některé druhy slouží jako zelenina. Hydroponie ‎: ‎ano Rozmanité pepřince zkrášlí každý byt - Novinky. Jde o čistě okrasnou stálezelenou rostlinu, kterou pěstujeme v domácích . Pothos- Scindapsus:Epipremnum pepřinec.


Peperomia šáchor střídavolistý. BOBKOVIŠEŇ LÉKAŘSKÁ - obsahuje ve všech částech jedovatý glykosi jehož štěpením se v těle uvolňuje prudce jedovatý kyanovodík. Na světlé místo Mírná zálivka.


Zálivka: Všechny druhy pepřinců potřebují mírnou zálivku. Na péči nenáročná, má ráda polostín a mírnou zálivku. Oblíbenou a nenáročnou pokojovou rostlinou je známý pepřinec. Většinou je jedná o nízké rostlinky, které můžeme pěstovat nejen v květináči, . Rostlina, která patří mezi nezničitelné, je ale také bohužel velmi jedovatá. Je charakteristický svými masitými listy, které se lesknou.


Jestliže máte doma dřevotřískový nábytek, je o důvod víc si pepřinec pořídit. Uvádí se totiž, že dokáže odfiltrovat formaldehy který se používá při jeho výrobě a . Tento výrazně zelený pepřinec samozřejmě neunikl ani naší. A jeste by me zajimalo jestli neni jedovata ,mame doma totiz kocku.


Tato pokojová květina není jedovatá ani pro lidi, ani pro domácí mazlíčky. Ovšem zatímco například voděnka, scindapsus, pepřinec , břečťan, tlustice a další běžné. Pozor na to, že toto „mléko“ je často jedovaté.


PILEA A PEPŘINCE Opepří dětský pokoj i psí boudu, jedovaté nejsou. Pilea na rozdíl od té druhé, která je ryzí pepřinec , patří do jiné čeledi rostlin. Podmínkám panujícím v koupelně s oknem na sever se v pohodě přizpůsobí i pepřinec. Díky jeho malému vzrůstu si ho jako potěchu můžete . Naleznete zde také rady jak rostliny přezimují, zda jsou jedovaté , zda jsou jednoduše zaměnitelné a řadu užitečných.


Ahoj holky, mám pepřinec , který měl krásné velké lesklé listy, dnes při zalévání jsem si všimla nějakých „broučků“. Nejdřív jsem myslela, že je to jen nějaké smetí. Velkou sbírku pepřinců naleznete v Liberecké botanické zahradě. Většina běžně používaných pokojových rostlin je nejedlá nebo dokonce jedovatá.


Nicméně, i když se k ní dítě dostane, nebude jim škodit – rostlina není jedovatá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky