středa 13. dubna 2016

Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Oblíbený květák se sýrem , který připravujeme na styl karbanátků, ale bez masa. Recept s jednoduchou a rychlou přípravou. Jednoduchý a rychlý recept na květákové placičky, které výborně chutnají se šťouchanými brambory a syrovou zeleninou. Uvařený květák nasekaný a smíchaný se šunkou, vejci, strouhankou. Květák, rozebraný na růžice, povaříme v osolené vodě do měkka.


Květákové karbanátky se sýrem

Růžice květáku rozmačkáme vidličkou, pokud chcete . Květák uvaříme v osolené vodě, kam jsme přidali lžíci octa. Necháme vychladnout a spolu ze sýrem pomeleme na masovém stojku. Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě.


Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme sýr na. Podívejte se na fotografie a hodnocení . Zkuste tuhle jednoducho a úžasnou mňamku. Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a drží mě to dodnes,“ píše nám Petra Školová z . Eidag šunky: polévková lžíce kukuřičný škrob: polévkové lžíce strouhanky: trochu zelené petrželky: špetku mletý pepř . Chcete připravit lehkou letní večeři pro vás a vaše ratolesti? Smaženky z tuňáka recept (vejce,tvrdý sýr ,strouhanka) Francouzský Toast.


Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky recept - TopRecepty. Karbanátky z míchaných vajec recept - TopRecepty. Květák zbavíme listů, seřízneme košťál a omyjeme. Dáme jej do osolené vroucí vody s trochou kmínu a vaříme až minuty (do poloměkka).


Sýry nastrouháme na hrubo, bramboru na jemno. Přidáme vejce, sůl, pepř, mouku a pažitku. Uvařte si s kořením od Rojika! Velmi oblíbené jsou právě květákové karbanátky. Vynechte protentokrát klasický mozeček nebo polévku a zkuste něco jiného.


Když jsem přemýšlel, jak se tohle jídlo bude jmenovat v dodatku se mi spojily dvě myšlenky. Suroviny: střední květák lžic hladké mouky 1g strouhané housky vejce g eidamu sůl, kmín, pepř olej na smažení. Ingredience: 1velký květák. Květák opláchneme, rozdělíme na růžičky a dáme vařit do slané vody. Mezitím si na drobno nakrájíme (můžeme i nastrouhat) sýr.


Pokrájený uvařený květák . Suroviny: ks menšího květáku g strouhaného sýra g šunky vejce na obalení strouhanka dle chuti sůl dle potřeby olej na smažení. Květák nechte trochu vychladnout, aby se sýr nerozpouštěl a vejce nesrazilo. Do mísy dejte květák, tofu, sýr , vejce, PL strouhanky a bylinky. Snadný recept na smažené květákové placičky, které budete mít hotové za pár minut.


Velmi si pochutnáte a vše máte hotové za pár minut. Jsou skvělé i jako studená svačinka. Tyto květákové placičky se od jiných liší v tom, že jsou relativně zdravé a ke všemu ještě pečené.


A protože se v nich používá kukuřičná mouka, hezky křupou. Květák nahrubo nastrouhat, přidat šunku a polovinu množství sýra , žloutky, cibulku, sůl, pepř, kmín a krupičku a nakonec sníh z bílků. Poté jej rozmačkáme, přidáme vejce, šunku pokrájenou na drobno a také . Stačí půl květáku, kousek balkánského sýra , jedno vejce a můžete začít.


Balkánský sýr bývá hodně slaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky