čtvrtek 1. října 2015

Pryšec zářivý trnová koruna

Pryšec zářivý trnová koruna

Větévky trnité, listy střídavé. Více o něm se dozvíte v tomto článku. Jen vláhu je třeba dávkovat opatrně, . Z podobnosti s trnovou korunou , kterou měl Kristus na hlavě, když byl . Původní pryšec rostliny, které jsou často mylně považovány za kaktusy, přes . Trnová koruna , jak už název napovídá, nese na svých tuhých stoncích trny. Jitrocel je vytrvalá bylina, která je hojně rozšířena po celé České republice a dokonce i většině částech světa. Nejčastěji ji můžete vidět na poli, u cest či na louce . Při manipulaci s ním jsem netušila, že je ten pryšec poraněný a pošimrala se na nose.


Ty, které mají svou původní. Euphorbia milii, česky pryšec zářivý , trnová koruna. Péče pryšec zářivý obvykle přináší spoustu problémů. Kristova koruna neboli pryšec zářivý. Ty rostliny byly obrovské, tak obrovské, že svými propletenými pichlavými stonky uzurpovaly téměř celý parapet.


Rostlina vyžaduje slunné místo, zeminu obohacenou o kompost a písek a hojnou zálivku. Lidově se této rostlině také říká trnová koruna nebo i . Potřebuje světlo, může i sluneční, a umírněnou zálivku. Podle toho, jak vypadá ten váš, tak moc světla neměl. Fotka Íránská islámská republika.


Ostnaté, woody, sukulentní keř. Krásná zdravá rostlina, bohatě rostlá do stromku, čerstvě sestříhaná. K dispozici jsou kořenící . Drobné plody ve směsi barev.


Typické jsou „trnovité“ výrustky na plodech. Vzpřímený, bohatě větvený, sukulentní keř pocházející z Madagaskaru. Na silném stonku porostlém ostrými a výraznými trny se tvoří obevjčité, poměrně měkké lístky a zvláště kvítky červené barvy.


Upřímně řečeno, taky ho mám doma. LANTANA - libora montevidejská (a otakárek ovocný). Dostala jsem od sousedky trnovou korunu a ona se mi hned takhle krásně vybarvila. Trnovou korunu jsem měla a květy byly do oranžova.


Babča už to napsala, je to trnová koruna , kdysi jsem ji též vlastnila,ani nevím. Barva květů je buď zářivá nebo pastelová a květy jsou buď velké, nápadné nebo malé a někdy vonné. Překrásná a tak nenáročná trnová koruna dovezená přes hory. Tento krásný sukulent, který . Tenhle pryšec jsem dostala od babičky, když seřízla ten svůj.


Pryšec zářivý trnová koruna

Dosahuje výšky až metrů, koruna je úzce kuželovitá. Krásné zářivé barvy, neblednou, neloupou se, barva nezapáchá. Pryšec kostival - nažloutlý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky