úterý 27. října 2015

Druhy palem pěstování

Palmy jsou velice oblíbené rostliny, které pěstujeme. Návod na správné pěstování palem naleznete zde. Pokojové palmy patří mezi stále oblíbenější rostliny. Každý druh potřebuje jinou péči, ale přitom na tom není nic těžkého.


Neměly by překážet při procházení, to platí hlavně pro druhy se špičatými listy. Palmy neumisťujeme do průvanu, do blízkosti tepelných zdrojů .

Jak na palmy semena, palem , palmy ,choroby,škůdci,rostlina,rostliny,semínka, palmová. Tento hmyz se podobá malé bílé moly a některé druhy útočí na palmy. Zalévat palmu hodně, nebo málo?


Umístit ji na slunce, nebo do stínu? Záleží na druhu , který máte. A proto se nároky na pěstování můžou . Mnohé palmy lze úspěšně pěstovat jako pokojové rostliny.


Rozdíl mezi drenáží a spodkem obalu vysypeme substrátem pro palmy namíchaný s pískem :1. Datlovník (Phoenix) a jeho pěstování.

V současné době se sortiment palem na našem trhu rozšířil o celou řadu cizokrajných druhů ze Středomoří, Afriky, Číny i Severní Ameriky a . Některé cizokrajné druhy jsou ve Středomoří běžně pěstovány , např. A její trvalé venkovní pěstování lze doporučit i začátečníkům. Výše uvedené údaje o mrazuvzdornosti platí pro palmy pěstované ve volné půdě. Trachycarpus fortunei – návod na pěstování “. Existuje jich velké množství druhů , a proto si vybere určitě každý. Pěstování pokojových palem není.


Určité druhy tropických rostlin lze na našich zahradách pěstovat , ale potřebují připravit adekvátní podmínky. Všechny druhy mají rády světlé stanoviště, ne však přímé sluneční záření. Kamkoliv ji postavíte, tam vám bude připomínat palmy z nedávné. Nejčastěji pěstované druhy juky . Jak již bylo řečeno, palmy pochází z mnoha různých prostředí a klimatických podmínek. Pro pěstitelské účely je však pro . Nepravé palmy : návod na pěstování rostlin, druhy rostlin, požadavky na světlo, teplo, substrát a zalévání.


Palmy pěstované v nádobách umisťujeme v létě na zahradu nebo terasu a po sezoně je většinou přemisťujeme do zimních zahrad. Jsou i druhy , které mohou . Nároky na pěstování jednotlivých druhů se můžou diametrálně lišit. Nejznámější stálezelená pokojová palma určená pro pěstování v interiéru. Stálezelený voňavý keř, který kvete během zimy zlato žlutými .

Chcete se pustit do pěstování palem a nevíte, kterou zvolit? U nás jsou rozšířené tyto druhy : Pinanga aristata, Pinanga capitata, Pinanga . Nemáte někdo zkušenosti s pěstováním palem např. Na jaře narostl nový list a teď už tam roste druhý.


Pořiďte si mrazuvzdorné palmy , juky nebo agáve. Pravdou ale je, že druhy vhodné k pěstování u nás musí i ve své domovině bojovat se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky