středa 10. června 2015

Biosféra zeměpis

Dělení: zoogeografie = fauna fytogeografie = flora Fauna a flora má vliv na: vzhled . Přidal(a): Veronika Kysilkova. Stepi a lesní krajiny mírného pásu. Tundry a polární pustiny.


Biogeografie – rozšíření rostlin a živočichů.

Ekologie – nauka o životním prostředí. Biocenóza – společenstva, ustálený soubor . Zabírají asi plochy zemského povrchu, nahází se mezi obratníky. Průměrná teplota nejstudenějšího měsíce neklesá pod oC, . Start studying BIOSFÉRA , zeměpis. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


I) Pedosféra = půdní obal Země, vznikl přeměnou horní části zemské kůry působením organismů,OH2O a sluneč. Upozornění: Tento test pravděpodobně obsahuje chyby nebo.

Biosféra - zeměpis (Nezařazené)(nezveřejněné). Pedosféra je půdní obal Země, který vznikl přeměnou svrchní části zemské kůry působením organismů za účasti vzduchu, vody a . Zahrnuje část ozonosféry . Zemepis vo formáte PDF na maximilianmurin. Vyškové stupně v krajině.


Zodpovídá: správce stránek. A: Asie- JZ, jižní a JV Asie. B: Asie- JV, východní a střední Asie. Výškové stupně v krajině - opakování.


Obsahuje učivo kapitol o tropických deštných lesech, savanách, pouštích a polopouštích, subtropických . Je završením učiva o krajinné sféře. Stejně jako předchozí díly obsahuje mnoho podkladů pro samostatnou práci žáků. Doplňuje ji kartonová příloha se slepými . This Pin was discovered by Riela Šťastná.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. VY_52_INOVACE_biosféra. Vzdělávací oblast – předmět: Člověk a příroda- zeměpis.

Ročník, cílová skupina: VI. Od ostatních předmětů se zeměpis liší tím, že poskytuje prostředky a metody pro. Zeměpis - zabývá se poznáním přírody a lidské společnosti. Tento text se pouze velmi stručně, v kusých heslech věnuje biosféře.


Práce obsahuje podrobné, ale přehledné . Praktický zeměpis (cvičení v terénu, vycházky do okolí). Jednotlivé oblasti na Zemi – přírodní krajiny. Jsou závislé na okolním . Elektronická učebnice - II. Anotace: Prezentace o biosféře slouží jako názorný přehled z čeho je biosféra naší planety tvořena.


Země (soubor všech organismů).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky