pátek 9. října 2020

Jak ošetřovat orchideje

Rád se jen s vámi podělím o své zkušenosti s pěstováním těchto exotických květin. Orchidejí stejně jako jiných druhů rostlin je veliké množství, . Na to, jak se správně starat o orchideje , které jsou v současné době dostupné v každém květinářství, jsme se zeptali odborníka Jiřího Rilla, . Pořídili jste si v supermarketu orchidej za směšně nízkou cenu, ale ona po několika týdnech uhynula? Proto se často stává, že tato nepříliš . V pražské Botanické zahradě připravili výstavu okouzlujících květů botanických i hybridních druhů orchidejí již podeváté.


DOTAZ: Dostala jsem jako dárek několik orchidejí rodu Phalenopsis. Mám je na okně panelového bytu, ale jedné rostlině se příliš nedaří. Odolné druhy a kříženci nepotřebují skleník ani složitou péči. Naučte se orchideje kupovat: zdravé rostliny, které právě nekvetou, pořídíte v zahrádkářstvích zlevněné a ke květu je následně přimějete doma. Jak se starat o orchideje ? Jaké podmínky jsou pro ně nejlepší?


Při vhodné volbě druhu a minimální péči budou exotické květy zdobit interiér . Orchideje se nemusí bát pěstovat ani majitel panelového bytu. Přichází zimní vlna kvetení Phalaenopsisů! Podpořte tvorbu květů svých rostlin vhodným hnojivem, nebojte se ošetřit odkvetlé orchideje a . Nebo vám dokonce začaly padat listy. Existují různé druhy orchidejí a to znamená, že vyžadují různé podmínky k životu.


Některé mají rády více vláhy, jiné zase o něco méně. Krása orchidejí je téměř nedotknutelná, jsou něžné, okázalé, a pokud je někomu darujeme, ať již v kytici, nebo v květináči, vyjadřujeme jimi . Teplomilné druhy jako Phalaenopsis, teplomilní příslušníci rodu Dendrobium, . Jaký typ orchideje by si měli vybrat zákazníci, kteří s pěstováním teprve začínají? Osobně začátečníkům doporučuji odrůdu Phalaenopsis, česky můrovec.


Pokud máte ale opravdu na orchideji škůdce, potom je lepší květní stvoly celé odstřihnout a poté ošetřit chemicky. Květy by se musely ošetřit. Také jste si v poslední době všimli zářivě modrých orchidejí , které se začínají objevovat jak na pultech velkých hobbymarketů tak i menších květinářství?


Láďa Hruška nám ukáže, jak vyrobit takříkajíc životabudič z česneku pro orchideje. V článku naleznete zaručený a osvědčený recept! Heart attack grill nurses pictures.


Při dělení rostliny se snažíme kořeny rozplést ty, které se přesto potrhají, ošetříme skořicí a odpadlé vytřeseme. Po přesazení alespoň týden . Anacheilium Anacheilium cochleatum je celkem velmi nenáročná. Mezi nejčastěji pěstované orchideje patří Phalenopsis.


V takovém případě rostlinu důkladně osprchujeme a listy ošetříme roztokem lihu s . V bytě, kde byly orchideje umístěny na parapetech a vzdušná vlhkost činila 50– , pouze. List jsem ošetřila lihem a na čas omezila zálivku (asi týdny). Péče o běžné pokojové orchideje není tak složitá, jak by se mohlo na první. Poraněná místa se ošetřují práškem z aktivního uhlí nebo skořicí.


Choroby orchidejí jsou vyvolány živými biologickými agens (viroidy, viry) nebo. Orchidej je jedna z nejčastěji pěstovaných rostlin v domácnosti. Pokud mají správné podmínky, není těžké se naučit o ně pečovat a těžit z jejich . Omezit příměs organických kompostů, nekvalitní kůry a listovky. Substráty preventivně ošetřit zálivkou – fungicidem Previcur (Propamocarb, ) v dávce 15 . Chcete-li se naučit, jak se je.


Poté lze rostlinu omýt a ošetřit mýdlovou vodou. Pokud jsou orchideje napadeny některým patogenem či škůdcem a nedaříse zabránit jejich šíření, pak nezbývá než je ošetřit některým z povolených přípravků. Ale jak možná tušíte, péče o orchidej bude trochu odlišná než u ostatních. Mezi ostatní rostliny v našich domovech si vydobyly své místo orchideje.


Všechny rostliny vyžadují specifickou péči. Rodů orchidejí nabízených ke koupi je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky