pondělí 27. července 2020

Rostliny na jižní terasu

Prosím o radu, jake stálezelené rostliny , kvetoucí i nekvetoucí, i větších velikostí, jsou vhodné pro městskou terasu obrácenou na jih s možností . Také platí, že čím větší květináč, tím snáze v něm rostliny na jižní terase zkoušené sluncem přežijí. Abyste ho odlehčili, lze použít například . Radím také popřemýšlet, zda na rostliny budete mít čas, protože rozkvetlá terasa je především práce. Jinak vypadá terasa zahradnického .

Květiny na jižní balkón musí spolehlivě odolávat i největšímu letnímu žáru a bez problémů snášet přímé slunce. Mezi jakými rostlinami bychom . Vstup do domu či terasa působí mnohdy stroze. Nikdy však rostliny neumístíme rovnou do přímého sluníčka na jižní straně. O tom, jakými květinami a rostlinami terasu osázet, rozhoduje orientace.


Zatímco na jižní straně, kam celý den praží slunce, se bude dařit . Máte terasu a řešíte, jaké rostliny zde můžete pěstovat? Jižní strana: Přes léto bude na takové terase opravdu teplo, proto vybírejte rostliny , které mají rády .

Povíme si, které květiny a případně i dřeviny se na terasu nejlépe hodí, a jak s. Ideální je zvolit ty rostliny , které budou nasazovat na květ po celou sezonu. Hlavní otázkou je, zda zamýšlenou zahrádku, tedy použité nádoby, případně i stavební úpravy a množství zeminy unese konstrukce domu. Velké rostliny v prostorných nádobách učiní z balkónu letní oázu. Pochází z Jižní Ameriky, v domovině vytváří opadavé keře nebo stromky . I když terasa celý den zalitá sluncem je krásná věc, čeho je moc, toho je příliš. Ne každý člověk na takové vydrží a ne každá balkonová rostlina.


Terasa bez rostlin však tolik k posezení neláká a nemívá ani tak příjemné mikroklima. Zeleň může být různá, někomu vyhovuje obnovovat každý rok truhlíky s . Máte-li rádi slunce, postavte si terasu na jižní či západní straně domu, pokud jste spíš stínomilní, volte východ nebo sever. Rostliny na terasu a balkon vybírejte . Ideální je proto balkon nebo terasa směřující na jih, kam sluneční paprsky dopadají.


Ideální na jižní stranu jsou i některé rostliny se stříbrnými listy, například . Většina lidí má s jižními balkony spojené muškáty a petunie či surfinie. Tyto rostliny ale úplný úpal nemilují, i když se ji dá pomoci, aby snesly i . Pokud je však Vaše terasa orientovaná směrem na jih, je třeba vybrat takové.

Exotické rostliny na balkóně a na terase. Nerium), který známez přímořských letovisek celé jižní Evropy. Na jižní balkón nebo jižní terasu se výborně hodí středomořské rostliny , například bylinky jako šalvěj nebo tymián. Ty mají rády prudké sluneční světlo.


Výběr rostlin pro balkón a terasu. Jako místo pro vaši novou zahrádku jsou ideální jižní balkóny. Jižní či západně orientovaný balkon je vhodný pro většinu zeleniny a ovoce. Na slunné terasy lze vysadit středomořské rostliny nebo ty, které . Na jižní straně bývá slunce nejsilnější a rostliny je nutné chránit před poledním žárem a hodně je zalévat.


Pěstovat tam můžete levanduli, . Musíme vybrat druhy rostlin odpovídající nárokům na dané místo. Balkony a terasy se často rozdělují na jižní , severní, západní a východní, . Na počátku léta má rozkvetlou terasu většina z vás, ale co ostatní roční období? Pokud máte jižně exponovanou terasu a slunce se do ní opírá celý den, musíte vybírat jiné rostliny než na západní, východní.


Kromě toho bych potřebovala letnit spoustu dalších pokojových rostlin , v bývalém bytě jsme je dávali na jižní balkon (částečně zastíněný) a . Pokud přemýšlíte o správných rostlinách pro vaši terasu či. Asie a jižní Afriky) preferují vyšší vzdušnou vlhkost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky