úterý 31. března 2020

Pěstování ředkviček v truhlíku

Je jedno, rozhodnete-li se na balkóně pěstovat ředkvičky v truhlících , květináčích nebo v jiných . Zřejmě se měly dát dřív ven, aby. Březen a duben je ideální čas pro výsev jarních druhů zeleniny a předpěstování sazenic. V truhlíku jsme úspěšně vypěstovali ředkvičky a . Stačí větší truhlík na balkoně, kousek půdy ve skleníku či pařeništi, . Jaký typ ředkviček zvolit? Výsev Jak pěstovat zeleninu v truhlíku po celý rok? Dalším plusem je fakt, že jejich pěstování je zcela nenáročné a zvládne to i . Jinak výbornou alternativou k ředkvičkám v truhlíku je výsev řeřichy na . Dobře poslouží samozřejmě i truhlíky , ale také dřevěné bedýnky, staré.


Minimální hloubka nádoby na pěstování zeleniny je centimetrů – tolik by. Zeleninu jako například hrášek nebo už zmiňované ředkvičky a salát . Pěstovat zeleninu, bylinky i ovoce bez zahrádky není žádný problém, na. Pokud se rozhodneš pro pěstování ředkviček , postačí truhlík , kam je . Zasévat je lze i nyní v srpnu nebo na podzim.


Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně. Přesaďte je do většího truhlíku s lehčím substrátem pro bylinky a máte. Loni jsme měli i ředkvičky a byly výborné :-) Jahody jsou samozřejmostí, . Jarní salát s křupavými, štiplavými a krásně barevnými ředkvičkami je zdravé potěšení. Zvláště, pokud jste ředkvičky právě vytáhli ze záhonu.


Pěstování ředkviček v truhlíku

V samozavlažovacích květináčích a truhlících poroste široká škála zeleniny. Láďa Hruška Vám ukáže, jak na pěstování zeleniny v truhlíku a že. Pro pěstování ovoce a zeleniny v truhlících nebo velkých květináčích na. V tomto případě je nemusíte vysévat klasicky do řádků, protože jejich v nádobě . Obvykle se pěstují v samozavlažovacím truhlíku , kde vysazujeme tři rostliny.


Samozavlažování v truhlících umožňuje pěstovat na balkonech opravdu téměř. Na oblíbené ředkvičky postačí truhlík. Klidně je vysaďte do dvou řádků. Balkonové papriky s nízkým vzrůstem, pod ně na jaře vysít ředkvičku a dosadit několika sazeničkami salátu či kedluben.


Pěstování ředkviček v truhlíku

První jarní zeleninu, která má říz – Pěstuj. I na něm lze sklízet úrodu ředkviček a rajčat a rozložit stolek se dvěma křesílky. Pěstování v nádobách má oproti tomu na záhonech velkou výhodu – truhlíky.


Myslíte si, že pěstování vlastních plodin je jen pro ty, co mají dům se. Malé rostlinky můžete zasadit do truhlíků nebo květináčů. Na balkoně pohodlně vypěstujete rajčata, papriky, ředkvičky , různé druhy. Ještě než se do pěstování a osazování truhlíků pustíte, zvažte, jaké . Možná nějaká odrůda cherry rajčátek, jahody do truhlíků bývají ale nevím . Pro svou nenáročnost se staly ředkvičky velice populární v domácích zahrádkách , a dokonce i truhlících.


Pěstování ředkviček v truhlíku

Ideálním časem pro jejich pěstování je samozřejmě jaro . To vám nemusí zabránit v pěstování nejrůznějších bylinek, nebo třeba zeleniny. Truhlíky třeba na bylinky, květináče různých velikostí na květiny, či zeleninu. Ahoj, zasadila jsem si asi před dvěma týdny ředkvičky do truhlíku , jenže je tam na ně málo místa, mohla bych je přesadit? Na pěstování teplomilné zeleniny, jakou jsou rajčata, je dobré, když je.


Ve městě si můžete vypěstovat ředkvičky , salát, rajčata a celou kopu. Pokusíme se přesto vyčíslit nevyčíslitelné – vyplatí se pěstovat zeleninu? Začala jsem s ředkvičkami a salátem na jednom malém záhonu, to už je pár let. U ředkviček se mi líbí že doba od výsevu do sklizně je něco málo přes měsíc a pro téměř celoroční sklizeň prý stačí jednou za dní do truhlíku přisypat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky