úterý 12. listopadu 2019

Federalismus

Federalismus

Federalismus je systém vládnutí na území, kde existuje dělba politické moci mezi ústředními orgány se sídlem v hlavním městě a orgány nižších . Východiskem pro evropský federalismus je posílení role Evropy ve světě, efektivnější řešení problémů a větší účast občanů EU na chodu evropských institucí. Federace Bufret Lignende Oversett denne siden Pojem federalismus označuje politický systém federací, jejich formu vlády nebo správy. V politologii tento pojem popisuje společensko-politické uspořádání . Neexistuje žádný tolik nepochopený politický princip spojený s vládou USA jako federalismus – systém založený na sdílení, překrývání a konkurenci pravomocí . Many translated example sentences containing federalismus – English-Czech dictionary and search engine for English translations. Federalismus v USA v sobě skrývá dvě roviny – byl zřízen coby systém, který měl garantovat svobodu občanům USA především tím, že se jeho . Example sentences with federalismus , translation memory.


Federalismus

Tomáše Klvani, Jacquese Rupnika a Martina Palouše ke konferenci Federalismus a Evropa. Tomas Dumbrovsky: Dumbrovsky, T. Suverenita a federalismus v evropské a americké integraci: doktrína interpozice Ústavního soudu ČR. Start studying Federalismus. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Zahrnuje centrální státní rozpočet, rozpočty územně správních celků (kraje, obce) a rozpočty mimorozpočtových fondů.


Soustava rozpočtů se v ČR skládá z . States Learning Objectives After completing this session, you will be able to: Explain how the Constitution . Evropský federalismus neboli eurofederalismus – je myšlenkový a názorový prou jenž vidí spolupráci evropských států na platformě federace. MACHÁČEK: Federalismus není centralismus, tedy ten americký. Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz.


Federalismus

Explore the federal system of government in the United States, in which the states and national government exercise separate powers within their own spheres . De très nombreux exemples de phrases traduites contenant federalismus – Dictionnaire français-tchèque et moteur de recherche de traductions françaises. Fiskální federalismus v České republice. Fiscal federalism in the Czech republic. Vážení přátelé, dovolujeme si Vám předložit zprávu z konference Federalismus a Evropa, kterou Knihovna Václava Havla uspořádala v úterý . It includes Faculty of Law.


Official publication website can be found . Searched for federalismus in the dictionary. Translation: English: federalism, German: Föderalismus, French: fédéralisme, Spanish: federalismo, Italian: . Separatismus a federalismus. Před třiceti lety by nikoho nenapadlo, že Skotové jednou půjdou k referendu o své nezávislosti.


I když federalismus je často ztotožňován s rozmanitými fonnami federativního uspořá dání, zejména s jeho klasickým modelem spolkového státu, a státoprávní. Files, Size, Format, View. There are no files associated with this item. This item appears in the following Collection(s).


Překlady z češtiny do angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, ruštiny, slovenštiny a . CS Tschechisch Wörterbuch: federalismus. Zatímco v České republice diskutujeme o tom, zda se vláda připojí či nepřipojí k evropské smlouvě, která má zabezpečit větší vzájemnou . De Federalismus ass en Organisatiounsprinzip vun engem Lan bei deem eenzel Glidderstaaten eng gewëssen Autonomie hunn. But unlike many papers that take . Beispiller fir sou federal .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky