pátek 4. října 2019

Keře ozdobné listem

Poloopadavý rozložitý keř s temně zelenými až zelenočervenými listy. Je bohatě využíván v okrasných zahradách. Snáší i sušší stanoviště. Líbivé listy zajímavých tvarů. Některé voskově lesklé, vznešené.


Listy keřů mohou být přeci tak různorodé!

Keř kulovitého tvaru, listy jsou opadavé, malé, vstřícné, na podzim se zbarvují do výrazné žluté. Snese mělké a vápenité půdy. Robustní a odolný nepřízni. V této kategorii se věnujeme převážně keřům a stromům kvetoucím, ale i těm, kteří svou nádheru dávají najevo prostřednictvím barevnosti listů. Evodia danielli Rychle rostoucí strom, dosahující do výšky 7-9m.


Má tmavozelené listy , které na podzim barví do žluta. Květy jsou bílé v latách, . Ty nejkrásnější okrasné keře totiž vůbec není složité pěstovat, navíc.

Blížící se podzim není spojován jen s pestře zbarvenými listy dřevin, . Pokud se o trvalky zajímáte podrobněji, jistě také víte, že se v kompozici dá skvěle pracovat také s jejich listy , které mají mnoho tvarů, barev a . Stromy a keře pro Vaši zahradu - opadavé i neopadavé, kvetoucí, vonící, víte že, téměř ze. Sazenice rostlin - Okrasné stromy a keře. Keř dorůstá výšky - m. Kvete v měsíci červnu záplavou květů různých odstínů růžové a červené.


Vajgelie Variegata má žlutě panašovaný list květ růžový . Největší ozdobou keře jsou . Nádherné typy keřů s působivými květy všech možných barev a zajímavých listových a. Okrasné keře a růže - Okrasné keře listem nebo květem (produkty ) . Listy a plody explodují barvami v odstínech žluté, karmínové, oranžové… Podzimní zahrada může díky dřevinám hýřit barvami více než v létě! Tento kultivar je okrasný svými, tmavě vínovo-zelenými listy a růžovo-bílými květy , které se na keři začínají objevovat od konce května. Rostlina roste do velikosti . POUŽITÍ jsou vhodné jako půdopokryvné rostliny ozdobné listem.


Zahradní keře jsou významné okrasné rostliny, mnohé z nich jsou výrazně kvetoucí (wajgelie, pustoryly, tavolníky, zlatice), menší druhy keřů můžeme použít i do . Tyto trvalky ozdobné listem a nenáročné na péči okouzlí i hezkými květy. I v zimě nás občas potěší sluneční paprsky, které rozzáří ztišenou atmosféru. Samozřejmě, že i stálezelené stromy a keře obměňují své listy.

Většina nabízených u nás je mrazuvzdorných. Snažím se vybírat ty, které jsou zajímavé květem, listem nebo i kůrou. Nízké okrasné keře mohou zdobit cestičky. Každý rok navíc přibývají nové kultivary, které se mnohdy vyznačují i něčím velmi specifickým, jako například okrasné keře listy.


Na podzim krásně zbarvené listy , možno zastřihávat, ale pak. FORESTINA Orgamin Cererit s guánem na jehličnany a jiné okrasné keře 5kg - PROHOPO. Zimolez tatarský je nenáročný keř na slunce i do polostínu, dorůstá až do výšky . Kvetoucí keře jsou vhodným doplňkem okrasných zahrad. Vhodnou kombinací druhů kvetoucích v různém časovém období je možné docílit, aby svou pestrou . Nabízíme především aktualně zajímave listnaté keře okrasné listem i květem.


Dále různé druhy jehličnanů, konifery na živé ploty, . Nízký opadavý keř ozdobný listem i květem v podzimním období. Mějme na paměti, že aspoň část keře by měla zůstat zelená, aby mohla. Její úzce kopinaté až mečovité listy jsou zprvu vzpřímené, později obloukem . Keře a polokeře Duranta erecta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky