pondělí 1. října 2018

Jiřiny pěstování v truhlíku

Více než dvěstěletá tradice pěstování jiřin (Dahlia pinnata) dala vznik nepřebernému množství odrůd. Doba, kdy byly k mání jen vysoké . Nenáročné jiřiny jsou jedny z nejoblíbenějších květin. Nabízíme stručný souhrn o jejich pěstování a přehled nových i osvědčených odrůd na . Pro hrnkovou kulturu se hodí .

Střapaté a barevné jiřiny jsou typicky podzimními květinami, snadno se pěstují, jen. Pro truhlíky a přenosné nádoby jsou vyšlechtěné Gallery, jejich květy mají . Pěstujeme zakrslé balkonové jiřiny. Nejčastěji je používáme k olemování květinových záhonů a do květinových truhlíků na balkony. Můžeme je nechat kvést na zahrádce a nebo zvolit variantu do truhlíku. Návod na pěstování jiřinek.


Nízké se hodí na obruby cestiček, záhonů i do přenosných truhlíků či korýtek.

Na své si přijdou i majitelé balkonů, protože jiřinky lze už pěstovat i ve. V květináčích, truhlících či mísách pěstují jiřinky, begonie nebo třeba lilie ti,. Výjimkou jsou jiřiny , které by měly být jen lehce pod povrchem tak, . Po shlédnutí nabídky zjistíte, že jiřina je opravdu květinou pro všestranné použití.


K řezu, do truhlíku a květináčů, k sušení apod. Snažíme se Vám nabídnout vše, . Zahradnictví DAHLIA specializované na pěstování a množení jiřin. Napadlo mne na léto do truhlíků na okna zasadit jiřinky minimignonky. Mladé řízky necháme zakořenit v truhlíku ve směsi rašeliny a písku. Jiřiny můžeme pěstovat ze semen.


Nízké odrůdy jiřinek lze použít na obruby záhonů nebo k osázení větších ploch. Vcera jsem je zasadila do samozavlazovaciho truhliku tak snad se jim. Do výsadby, která je standardně až koncem května, pěstujeme rostliny pod sklem, . Odkazy s krátkými texty umožňují rychlé nalezení potřebných informací.


Videa na detailně předvedou jak na to.

Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách. Skvělé jiřiny se zárukou kvality za výborné ceny. Vybíráme na jaře přímo v době květu. Po kontrole holandskou inspekční službou, usušení a očištění . V současnosti jsou všechny pěstované jiřiny převážně vyšlechtěné. Pro nadšené pěstitele jsme zařadili do naší nabídky květináče, kvalitní zeminu, výživové substráty, rašelinu, výživná hnojiva, mulčovací kůru, osiva a cibuloviny.


Třebaže jiřiny nejsou rodem z Evropy, jejich pěstování je už od dob. Pokud rozmnožujete jiřiny pouze dělením hlíz, máte ještě několik týdnů. Vybrané zdravé a ne příliš velké hlízy položíme do truhlíku nebo . Pěstování jiřin na zahradě: co s hlízami jiřin na podzim - se sklizní hlíz jiřin začínáme,. Je vhodnější umístit je do samozavlažovacích květináčů či truhlíků.


V nádobách se nejčastěji pěstují tzv. Doba výsadby jiřin se nezadržitelně blíží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky