úterý 9. dubna 2019

Roubování pomela

Citrusy se dají roubovat na podnože vlastního rodu Citrus a dalších příbuzných rodů. POMELO -SWEET vhodná podnož, obrovská vzůstnost,. Původ: Malajské souostroví. Další možnost je Pomelo naroubovat (více se dočtete v kapitole roubování ). Později jsem začal zkoušet roubování citrusů na podnože ze semen. Citrumelo díky svým vlastnostem, získaných od pomela , nevyžaduje přes zimu tak nizké . Citrus grandis ( Pomelo ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Roubování se provádí tak, že podnož uříznete ve výšce asi 20cm, kde by . Roubování citrusů je odborná technika, pro kterou je vhodné mít skleník. Nemáte někdo na prodej nebo výměnu semenáček POMELA. Na rouby byly použity citroniky a mandariny unshiu.


Podnož už mě celá obrostla ze spících pupenu a ty rouby začínají na. Já jsem si sehnal roubované pomelo a prý odrůdové. Zdeněk, od které jsem pomelo koupil přesný druh neví Very . Celková výška rostliny: 25. Mandarinka HONEY - roubovaná.


Je vhodná pro pěstování v bytových podmínkách. Všechny citrusy české jsou roubovány na vysoce kvalitní podnoži - Citrumelo. Citrus GRANDIS POMELO plodí známé velké sladké plody hruškovitého tvaru. Pokud si vypěstujete vlastní podnože,máte později od koho získat rouby. Citrons, pomela a dokonce vápna stoly a skříně.


Po zakorenění řízků nebo roubování citrusové plody rychle . Jsou tam momentálně nově připravené roubované citroníky, mandarinky, pomeranče, grepy i pomela za 20-Kč Kdo je poblíž může přijet. Ve většině případů se proto rostlinky vypěstované ze semene roubují nebo očkují. Asi před měsícem jsem roubovala mandarinku na poncirus, bylo hodně materiálu , zak jsem na jednu. Tak jsem dětem oloupal koupené pomelo a mám cca. Příprava před roubováním citrusových rostlin.


Méně běžně používané jsou pomelo nebo calamondin. Pak mám dvouměsíčních podnoží pomela , ale to je ještě na dlouho, než budou k roubování. Nejpravděpodobnější teorie předpokládá, že se jedná o chiméru nebo křížence z roubování , který vznikl náhodně mutací poupat po roubování. Loni v zimě jsem zasadila do mističky s hlínou pecky z pomela a vysemenilo se mi asi 50. Napíšu postup, jak roubují já podle rad zkušeným citrusářú.


Teoretický popis je delší a nemohu potvrdit, že je úplně správný. Prakticky jsem natrénoval u Jardy. Kultivary hrušní roubované na kdouloně dobře plodí, plody bývají větší, než na semenáči hrušně.


Jako podnože jsou používány následující typy kdouloní:. Ve skutečnosti se jedná o křížence Pomela (Citrus maxima) s. Poncirus trifoliata , na které zatím roste pomalu, ale už v roce roubování kvetla. Tři převládající rodové citrusů taxonů jsou citron ( C medica ), pomelo ( C maxima ) a mandarinka ( C. reticulata ). Pomelo , pomelo , Pomelo , tropické ovoce, thajské grapefruitu, západní indický pomelo.


Citrus Propagace je obvykle provádí roubování , řízky, vrstvení a osiva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky