pondělí 11. února 2019

Postřik broskvoní na podzim

Jednou z nejnebezpečnějších chorob broskvoní , napadajících stromy bez rozdílu odrůdy a věku, je kadeřavost. Ochrana proti ní je možná a . Kadeřavost je nejvážnější choroba broskvoní , se kterou bojuje většina zahrádkářů. První fáze se provádí na podzim při opadu listů (v listopadu).


Postřik provedeme za suchého dne, kdy nehrozí mrazy. Ošetření proti kadeřavosti broskvoní patří k prvním činnostem, kterými. S první fází ochrany se začíná už na podzim , a to v době, kdy je strom . Příznaky napadení kadeřavostí broskvoní se projevují již brzy z jara na. Mimo toto předjarní ošetření se doporučuje stromy ošetřit i na podzim po opadu listů, . Na mladých listech broskvoní vznikají zpočátku mírně vypouklé.


Teoreticky je možné ošetřovat kdykoliv od opadu listů na podzim až do doby,. Termín podzimního ošetření je vcelku jasný, postřik se aplikuje od opadu listů. Ovšem zdaleka se nejvíce osvědčuje jedno ošetření na podzim , jedno v zimním období a následně postřik organickými fungicidy. Blastospory, ve kterých . Kadeřavost broskvoní je nejzávažnější houbovou chorobou těchto cenných stromů. Přezimuje převážně v korunách stromů, na větvích nebo v menší míře za šupinami pupenů ve formě.


Postřik broskvoní na podzim

Jak správně provádět postřik ? Ihned po vyrašení vypadají listy broskvoní při zběžném pohledu beze změn. Ačkoliv lze chemickou ochranu provádět kdykoliv od opadu listů na podzim do . Právě v zimě začíná boj s kadeřavostí broskvoní a celou řadou dalších problémů. Proto nezapomeňte na postřik proti přezimujícím škůdcům. Přejít na : tento příspěvek (zjistit adresu).


Chtěl bych upozornit čtenáře, že se blíží čas postřiku broskvoní proti kadeřavosti. Pouze u některých teplomilnějších druhů - zejména u broskvoní , . Původcem kadeřavosti broskvoní je houba Taphrina deformans. Kuprikolem je zvláště potřebné u broskvoní , kde podstatně omezívýskyt.


Postřik broskvoní na podzim

Právě na podzim , v době opadů listů, mohou vzniknout podmínky příznivé pro. Samotný postřik provádíme zásadně za suchého počasí, při teplotách nad °C. Hnojivo je speciálně vytvořené pro správnou výživu broskvoní , meruněk, třešní a. Infekce napadá i listy (opadané listy na podzim odstraníme!).


Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení přezimujících a jarních škůdců. Kalamitní škůdce je i píďalka podzimní, ta se líhne na podzim. Přestože nám zimní postřik vajíčka poměrně spolehlivě likviduje, je mechanická ochrana. Ten vám pomůže proti kadeřavosti broskvoní , moniliozám peckovin, puchrovitosti . První postřik doporučujeme provést měďnatými přípravky Champion až.


Optimální termín je podzim - zima (po opadu listů), či brzo na jaře. Desinfikujte lihem a používejte ochranné pomůcky. Zdravá broskev - postřik proti kadeřavosti broskvoní najdete na Higarden. Jestliže je pro vás kadeřavost opravdu vážným problémem, proveďte první postřik už na podzim v době, kdy se strom zbaví většiny listů.


Tekutina musí nutně zaschnout a vytvořit na stromě film. Ideální je stihnout poslední dopoledne bez mrazu na podzim , což je právě nyní v . Do léta zakoření a na podzim je můžeme zasadit na trvalé stanoviště. U broskvoní jde především o první a rozhodující postřik proti kadeřavosti. Zejména nezapomeneme na postřik broskvoní proti kaděřavosti a před květem angreštu proti.


Do poloviny března řežeme vinnou révu a vyvazujeme na dráty. Kulturní formy broskvoní na své pouti z čínské pravlasti obešly zeměkouli. Opakovaný postřik v době květu a před sklizní je nutností. Obvykle škůdce v ČR vytvoří generace do roka, je-li však na podzim příznivé počasí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky