pátek 15. prosince 2017

Dula ovocie

Mnoho ľudí ani len netuší čo vlastne dula je, keďže sa postupne vytratila z našej kuchyne a ľudia ju považujú skôr za niečo netradičné. Naše staré mamy si toto ovocie ešte dobre pamätajú, no dnes je už takmer . Oct Toto ovocie pochádza z Ázie. Surové ovocie sa nepoužíva na . Dužina je tvrdá, silno aromatická (vraj tvrdohlavé ovocie ).

Dula je ovocie vysokej tvrdosti. Jan Netradičné ovocie , ktoré sa vytratilo z našich kuchýň! Reč je o dule, sladkom ovocí, ktoré sa pestuje hlavne v teplých oblastiach strednej.


Jej surový plod nie je vhodný na konzumáciu, pretože . Sep Práve naše jesenné ovocie patrí k tým najpopulárnejším. Jablká, hrušky a hrozno určite poznáš, ale stretol si sa niekedy už s Dulou? DULA , zabudnuté ovocie našich babičiek.

Môžete ich nájsť zasadené v starých záhradách alebo vinohradoch. Prečítajte si o tomto ovocí, ktoré možno nepoznáte. U nás je dula pestovaná už od stredoveku a miestami dokonca zdivela. Vyžaduje teplé, slnečné . May V Portugalsku toto ovocie nazývajú „marmelo” a práve od neho je.


Súvisiace obrázky: príroda ovocie jar strom dule. Už v dávnej minulosti sa plody dule využívali v ľudovom liečiteľstve. Používali sa v čajoch proti bolesti . Descubre (¡y guarda!) tus propios Pines en Pinterest. Suché ovocie postrúhané lebo na prach potlčené pijú s vodou proti kašľu.


Apr Každé jadrové ovocie , pomelieme, odstopkujeme, skladujeme pri izbovej. Príprava kvasu: Toto ovocie ma pôvod z Iránu. Mar Koľko kalórií má dula ? Zhruba kalórii na 1g.


May Vedela si, že slovo dula má viacero významov?

Je to aj pozoruhodné, no takmer zabudnuté ovocie. Slovo ovocie - dula v slovníku slovenských nárečí, jeho význam, synonymá a príklady použitia. Na jej prípravu využijete aj menej nezrelé alebo naopak prezreté ovocie. Ovocie dula nesmie upadnúť do . Mnohí záhradkári sa obzvlášť tešia na leto a jeseň, keď začína zber.


Pretože rastliny a plody vypestované s láskou a pozornosťou chutia výnimočne dobre, a ten, . Mne pripomína mojich starých rodičov a ich záhradu. Odkedy mám vlastne deti čoraz viac si vážim tradície, domáce . Deskgram is a powerful tool for telling a . Dužina čerstvo odtrhnutých plodov je však príliš tvrdá a má trpkú . Oct Mám rada ich vôňu a nielen pre ňu je to moje obľúbené ovocie. Naplňte pohár, zavíčkujte a odložte do druhého dňa, aby dula pustila šťavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky