pátek 24. července 2015

Kdy stříhat hrušku

Bartlett, je pozdě v sezóně, kdy stromy ukončují vegetativní růst. Nejlepší čas pro letní řez odrůdy Bartlett je v červnu. Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí žádné mrazy, nejlépe od května do konce září – tedy v době, kdy.


Dobrý den, u leté hrušně předpokládám, že jste již stříhání prováděl. Nyní si povíme něco o tom, kdy jaké ovocné stromy ostříhat. DOBRÝ DEN MÁM STARŠÍ HRUŠKU A CHTĚL BYCH JÍ TROCHU VÍC OŘEZAT KDY MÁM ZAČÍT . Když stříháme příliš blízko u pupenu, vznikne riziko, že nepřežije. Podzimní výsadba okrasných cibulovin - kdy , kam a jak nejlépe? Stříháme každoročně od 1. Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením.


Tažné větve odstraníme až v době, kdy se na nových výhonech vytvoří . Návody pro každého, kdo si chce pochutnat na vlastních jablkách, hruškách nebo. Knihu Ovocné stromy koupíte za akčních Kč na Knihy. U ovocných stromů se běžně provádí předjarní řez.


U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Přesné datum, kdy musíte hrušku nakrájet, je velmi obtížné vyvolat, takže se řídí . Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy jabloní byly vyšlechtěny tak, aby měly co.


Zajímalo by mne,jak se starat o mladé stromky hrušek. Nevím,čím je pohnojit,jestli stříhat , kdy a jak. A ošetření proti škůdcům a nemocem.


Pokud jde o hrušku , je na jaře řezán spolu s dalšími stromy z ovoce, pokud je. Jak zjistit, kdy je třeba stříhat stromy: jaro, léto nebo podzim? Kedy strihať jablone, marhule, hrušky , višňu, čerešňu, černice, maliny, ríbezle, egreše, slivku, broskyne, liesku, bazu,. Kdy a jak prořezávat ovocné dřeviny?


Kedysi totiž neboli k dispozícií všetky tie postreky a prostriedky zo záhradkárstva. Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje ideu,. Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé. V našem článku Vám přinášíme stručný návo jak a také kdy dřeviny řezat či tvarovat. Zpočátku se jedná o hrušky.


V případě, že potřebujete stříhat větve silnější, je vhodné sáhnout místo. Vychytávky Ládi Hrušky : Držáček na mýdlo na vanu skoro zadarmo a ho. Pokračujte v čtení, abyste se dozvěděli více o tom, kdy a jak dělat hrušky v domácí krajině. Také zvyšuje šance na zimní zranění míst pro stříhání.


Hruška a jabloň se nedoporučují stříhat každý rok. Někdy se zdá, jako by malina rostla sama o sobě a poskytla dobrou sklizeň, stojí za to ji jen příležitostně zalévat a krmit. Ve skutečnosti však mohou být výnosy . Nejdůležitější je zimní řez, kdy zkracujeme postranní větve tak,.


Hrušky nepěstuji, neporadím, ale peckoviny stříhám když plodí (asi také konec srpna).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky