středa 10. července 2019

Plisen seda ruze

Chtěla bych se zeptat na přesný název popř. Na podzim lze také vysadit macešky ,které pokvetou ještě i na jaře. Podle nich dostala naše země latinský název Bohemia.


Byla proto posílena vojskem, které ze Slovenska přivedl polní maršál Götz, a dále pak. Votic zřídil velký vepřinec majitel votického velkostatku, známý velkouzenář M. Zkrácený název : KOPŘIVA. Latinsky : Urtica dioica L. Stanovení druhové diverzity plevelů ve vybraných polních plodinách. Některé rostliny, které nejsou původně z naší flóry, mají málo lidových názvů.


Petrovo kvítí, Petrovy klíče, podléštka, polní kropáček, posledník, prvníček,. Upozorňuji zejména na tyto macešky , které vyrostly poté, co jsem je vysela ze . Sbírá se v únoru a březnu kořen anjelikový, který latinsky sluje Radix Angelicae. Liší se od ní, jak již název naznačuje, většími květy, které silně medují.


Listy macešky polní sbírají se také zvláště a slouží k léčení vyrážek kožních u . A skutečně, když si macešku pozorně prohlédneme, zjistíme, že dolní, největší. Kromě alergenního aspektu je u nás také potenciálním plevelem polních a. Snad s ohledem na léčivé účinky této rostliny vzešel i latinský název – tussis . T, Aegopodium podagraria. Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v. Viola arvensis, Violkovité. Jiné známé názvy : Violka trojbarevná, maceška trojbarevná, maceška polní.


Další použití - vnitřní:. Vysazují se také v městských parcích, jsou ozdobou mnoha hrobů. Zároveň posiluje krevní . Ostružiník zřasený ( latinsky rubus jruticosus, lidový název ježina, černice) - jako léčivo se používají . Rejstřík českých názvů rostlin 2Rejstřík latinských názvů rostlin 2Seznam receptů 238.


Maceška zahradní velkokvětá různých odrud. Idy Rystonové Průvodce lidovými názvy rostlin i jiných. Polní mák je velmi křehká květina, lehký dech větru může odtrhnout okvětní lístky květin. Macešky - jaké originální jméno a květina vypadá jako krásné oči, že?


Rostlina bodláku má latinský název Carduus nutans, který je odvozen od slova . Vzniklo z německého názvu pro třešeň (Kirsch). Kamejka rolní Lithospermum arvense IV. Jetel polní Trifolium campestre VI.


Pro vášnivé zahradníky a pěstitele okrasných květin nebude název monarda. Nicholas Monardes, po které získala své latinské jméno (Monarda). Na revma a artritidu se doporučuje kombinace s maceškou polní , . Bolboschoenus planiculmis, šáchorovité- CYPERACEAE, 91. Koukol polní je rostlina, která kdysi byla považována za plevel a téměř vymizela. Kontryhel nať 40g, hluchavka bílá 30g, bříza list 20g, maceška polní 30g.


Růže polní - Rosa agrestis Čeleď: Rosaceae - růžovité Barva květů: bílá, Doba . R eseda jsou rýt), maceška trojbarvá (Violu tricolor) , m:weškarolní (V. arvensis), m. Consolida regalis), prvo-. I její latinský název je odvozen od slovesa salvare, tedy léčit, uzdravovat. Kosmatec který má latinsky název Mesembryathemum, pochází z Jižní Afriky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky