středa 5. prosince 2018

Maceška polní latinský název

Je to hlavně polní plevel, nebo se vyskytuje i na jiných ruderalizovaných místech. V této čeledi jsou jednotlivé druhy . Použití: Použití tohoto druhu macešky je velmi široké. LIDOVÉ NÁZVY : Sirotka, trojník, planá maceška , maceška polní , violka trojící, . Zkrácený název : MACEŠKA.


Nesprávně se jí říká také polní maceška.

Tuto vlastnost polní violka postrádá. Violka trojbarevná ( maceška ) a violka rolní ( latinsky viola tricolor, viola arvensis). Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v. Další použití - vnitřní:.


Vysazují se také v městských parcích, jsou ozdobou mnoha hrobů. Viola arvensis, Violkovité. Zároveň posiluje krevní . Ostružiník zřasený ( latinsky rubus jruticosus, lidový název ježina, černice) - jako léčivo se používají .

Rejstřík českých názvů rostlin 2Rejstřík latinských názvů rostlin 2Seznam receptů 238. Idy Rystonové Průvodce lidovými názvy rostlin i jiných. Polní mák je velmi křehká květina, lehký dech větru může odtrhnout okvětní lístky květin.


Vzniklo z německého názvu pro třešeň (Kirsch). Kamejka rolní Lithospermum arvense IV. Jetel polní Trifolium campestre VI.


Pro vášnivé zahradníky a pěstitele okrasných květin nebude název monarda. Nicholas Monardes, po které získala své latinské jméno (Monarda). Na revma a artritidu se doporučuje kombinace s maceškou polní , . Bolboschoenus planiculmis, šáchorovité- CYPERACEAE, 91. Maceška je květina, fiala polní. Latinský název : Sequouadendron giganteum Sekvojovec obrovský patří.


Koukol polní je rostlina, která kdysi byla považována za plevel a téměř vymizela. Kontryhel nať 40g, hluchavka bílá 30g, bříza list 20g, maceška polní 30g. Růže polní - Rosa agrestis Čeleď: Rosaceae - růžovité Barva květů: bílá, Doba . R eseda jsou rýt), maceška trojbarvá (Violu tricolor) , m:weškarolní (V. arvensis), m. Consolida regalis), prvo-.


I její latinský název je odvozen od slovesa salvare, tedy léčit, uzdravovat.

Kosmatec který má latinsky název Mesembryathemum, pochází z Jižní Afriky. Mírové operace a polní mise. Východiska vztahů se státy Asie, Afriky, Austrálie a Latinské Ameriky. V záhlaví každé byliny najdete její český botanický název , latinský botanický. Tyto názvy jsme v českém a latinském znění sjednotili podle dvoudílné.


V revmatologii se osvědčila kombinace s maceškou trojbarevnou nebo polní. Seznam rostlin setříděných podle latinského názvu. Rostliny - seznam latinských jmen.


Zakrslé dřišťály (slovensky dráč, latinsky Berberis) udělají v zahradě hodně užitečné práce. Někdy se tyto názvy nepoužívají správně, neboť slovo sekvojovec není zcela zažité. Kto by nepoznal sirôtky, alebo česky macešky ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky