čtvrtek 6. září 2018

Levandule mrazuvzdorná

Věděli jste, že se u nás dá pěstovat také? Máte chuť se pustit do mrazuvzdorné levandule také? Zahradník Petr Franc Vám poradí, jak na to.


Svěží vůně levandulových keřů upoutá pozornost každého, kdo se nachází v její. Pokud levandule přes zimu uhyne, nebývá na vině mráz ( levandule je v našich podmínkách plně mrazuvzdorná ), ale nejčastěji právě .

Každopádně zem musí být dobře propustná – jsou mrazuvzdorné , ale spíše . Levandule pěstované v nádobách na terase chraňte před. Již po několik staletí je levandule pěstována a ceněna zejména pro svoji typickou vůni. Jméno Lavandula pochází z latinského slova lavare = mýti se. Chcete, aby vás levandule odměnila záplavou velkých květů? Ať už ji budete pěstovat ze semínek nebo sazenic, poradíme vám, jak na to.


V případě levandule je třeba umět rozlišit označení z toho důvodu, že na. Nabízíme sazenice levandule lékařské Lavandula angustifolia ´Hidcote.

Vůně levandule okouzlí každého, nádherné keříky s modrými, výjimečně růžovými či bílými klásky květů Vás pohltí. Mrazuvzdorná levandule : Jak vybrat levanduli , . Na zimu je třeba uklízet, není mrazuvzdorná. Mladé sazenice levandule růžové.


Značka: levandule -online. Lavandula Rosea je v našich klimatických podmínkách plně mrazuvzdorná. Letošní mladé sazenice levandule lékařské Hidcote - husté kompaktní keříky. Podle druhu a kultivaru . Pěstují se pro své aromatické květy a listy, jsou plně mrazuvzdorné.


Většina kultivarů je spolehlivě mrazuvzdorná , problémy ovšem . Dobrou zprávou je také fakt, že je levandule rostlinka mrazuvzdorná , pozor však na to, kterou odrůdu si vyberete. Pokud ji vysadíte na záhon, a ne do květináčů, . Víte, jak levanduli správně pěstovat, aby vás odměnila záplavou krásných voňavých. Je ale také možné narazit na levanduli modrou, růžovou i bílou . Pěstování levandule hravě zvládne opravdu každý.


Levanduli lékařskou se vyplatí na zimu přikrýt listím či chvojím, i když je mrazuvzdorná.

Originální odrůda levandule přímo z Provance. Grosso je v našich podmínkách plně mrazuvzdorná až do -25°C. Levanduli je potřeba stříhat každý rok, jinak z ní bude roztahaný a nekompaktní keř. Je mrazuvzdorná , ve vyšších polohách potřebuje zimní přikrývku. Keříčkovitá trpasličí levandule s krásnými modro fialovými květy a zelenými listy.


Jak pěstovat levanduli ze semínka, zastřihávat ji a sušit. Klasická levandule lékařská. I přesto, že levandule patří mezi mrazuvzdorné rostliny, tak ji raději na zimu přikryjte chvojím. Mírné zastřižení je doporučováno po odkvětu . Nejvhodnějším obdobím je jaro, ještě před květem. Jen tak budou mít pěkný habitus a bohatě pokvetou.


Přestože je levandule mrazuvzdorná , před příchodem . Rostlina je mrazuvzdorná , ovšem při tužších zimách a jako ochranu před zimním mokrem je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky